VIDEO Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari pianiste din lume, în concert la Bucureşti

VIDEO Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari pianiste din lume, în concert la Bucureşti

Adusă în România de Twin Arts, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucuresti, Hiromi va susţine un concert solo de această dată, spre deosebire de cel din 2012, când a venit la Sala Radio în formula Hiromi – The Trio Project. Concerul din seara aceasta face parte din platforma Jazz Night Out, care are ca scop promovarea concertelor de jazz şi blues, organizarea de workshopuri, audiţii şi intâlniri cu artişti străini şi români.

Născută în Japonia în 1979, Hiromi a început să cânte la pian de la vârsta de 6 ani. Timp de un an, a fost studentă la Yamaha School of Music din Japonia. La vârsta de 14 ani cânta cu Orchestra Naţională din Praga, iar trei ani mai târziu improviza pe scenă alături de Chick Corea.

Hiromi a debutat pe piaţa muzicală în 2003, cu albumul Another Mind, vândut în peste 100.000 de unităţi şi premiat cu Jazz Album of the Year în Japonia. Discografiei sale i s-au adăugat de atunci încă şapte albume de studio, aplaudate de toată lumea.

Virtuozitatea şi efervescenţa creativă, bucuria de a experimenta dar şi carisma incontestabilă au impus-o printre primii pianişti şi compozitori de jazz contemporan.

În această seară, Hiromi va susţine pe scena Sălii Radio un concert de 90 de minute, în care vor putea fi ascultate compoziţii originale, la care se vor adăuga tot felul de surprize, pe care pianista obişnuieşte să le facă fanilor săi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”