VIDEO Şapte trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani

Iată şapte sfaturi despre un machiaj corect pentru femeile mature, trecute de prima tinereţe:

 

Ai grijă cu genele tale

 

Foloseşte mascara pentru lungirea genelor. „Cu cât îmbătrâneşti, genele tale devin mai scurte şi se răresc, aşa că rimelul şi pensula contează foarte mult”, a spus Sandy.

 

Este recomandat rimelul negru, nu cel maro, pentru a-ţi scoate în evidenţă albul ochiului, care tinde să se îngălbenească odată cu vârsta. De asemenea, evită să te dai cu mascara pe genele de jos – îţi va accentua cearcănele.

 

Renunţă la tuşul negru

 

Cu vârsta, ochii tăi se micşorează, aşa că va deveni din ce în ce mai puţin indicat să foloseşti tuş sau creion negru în jurul ochilor. Ai putea, totuşi, să foloseşti nuanţe de maro sau gri – acestea nu vor atrage atentia asupra ridurilor şi nu îţi vor micşora ochii. 

 

Alege un anticearcăn cremos

 

Anticearcănul ar trebui să fie nelipsit din trusa de cosmetice a unei femei mature. Odată cu vârsta, cercurile întunecate din jurul ochilor se accentuează. Foloseşte un anticearcăn cremos sau lichid, cu o consistenţă uşoară, şi aplică-l cu o pensulă.

 

Foloseşte un fard de obraz într-o nuanţă naturală

 

Renunţă la nuanţele roşiatice, maronii sau roz deschis. Pe măsură ce îmbătrâneşti, tenul tău va căpăta o nuanţă roşiatică, din cauza subţierii pielii, iar alegerea unui card de obraz nepotrivit ar putea accentua acest lucru. De asemenea, este recomandat să nu zâmbeşti în timp ce aplici fardul, care ţi-ar putea accentua ridurile din acea zonă. Sfatul specialiştilor este să aplici fardul de obraz pe cel mai înalt punct de pe obrazul tău, cu mişcări scurte şi ascendente.

 

Ai grijă de forma sprâncenelor tale

 

Sprâncenele, dacă sunt pensate în forma potrivită, te pot întineri cu câţiva ani buni. Odată cu vârsta, sprâncenele se răresc. Pentru a masca acest aspect, foloseşte un creion de sprâncene cu o nuanţă sau două mai închise decât nuanţa naturală a părului tău.

 

Rujul în nuanţe închise nu te avantajează

 

Nuanţele închise şi cele metalice arată foarte bine pe chipul unei femei tinere, de 20 de ani, însă pe măsură ce vârsta îşi pune amprenta asupra chipului tău, buzele se subţiază, iar nuanţele închise îţi vor face gura să pară mult mai mică. Foloseşte tonuri blânde de piersică şi roz.

 

Foloseşte un fond de ten cu o consistenţă uşoară

 

Fondul de ten trebuie să fie suficient de bun cât să acopere tenul roşiatic. Un fond de ten spumă sau unul cremos ar putea fi exact ce cauţi.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!