VIDEO Şobolanii-gigant cuceresc Marea Britanie şi Germania

Pe străzile din Birmingham mişună şobolani mari cât o pisică şi otrava nu mai este eficientă. Cel puţin asta a declarat Colin Watts, un britanic ghinionist care a dat nas în nas cu în înspăimântătoarele rozătoare, pentru Birmingham Mail.

 

„Cel mai mare şobolan pe care l-am văzut trebuie să fi avut aproximativ 40 de centimetri. Atât măsura doar corpul său, fără coadă. Cu coadă cu tot, cred că ajungea cam la 60 de centimetri. Era aproape cât o pisică”, a spus, şocat, bărbatul.

 

Anul trecut au fost înregistrate peste 5.100 de plângeri privitoare la problema şobolanilor-gigant din oraşul britanic.

 

Aceste afirmaţii au fost făcute la doar câteva zile după ce în Suedia s-a confirmat prinderea unui şobolan de dimensiuni record.


 

Şi în anumite oraşe din Germania au fost semnalate recent apariţii ale şobolanilor monstruoşi, care măsurau nici mai mult nici mai puţin de un metru, iar presa locală menţiona că aceştia au „cucerit” oraşul. 


„Sunt incredibil de mari. Acest lucru se întâmplă din cauza cantităţilor mari de mâncare ce zace prin lăzile de gunoi. În mod sigur, vor continua să crească şi mai mari. Trebuie neapărat să ţinem lucrurile sub control”, a adăugat britanicul Colin Watts. Doctorul Robin Allaby, profesor de genetică evoluţionistă la Universitatea Warwick, în Marea Britanie, este de părere că şobolanii cresc din cauza accesului facil la mâncare. „Dacă oamenii s-au îngrăşat din cauza nutriţiei prost gândite, bineînţeles că şi pentru şobolani există aceeaşi explicaţie”, spune specialistul.

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experții americani / Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

2 SUSPECT / Președintele Chinei anunţă implementarea legislaţiei privind securitatea bacteriologică / Mulți spun că …

3 Doctori chinezi lămuresc misterul morţilor subite cauzate de virusul Wuhan. Cum funcţionează virusul

4 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

5 Ce nu ne spun autoritățile / Cristian Unteanu, articol-avertisment despre coronavirus. Să sperăm că situația nu …

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?