VIDEO Soprana română Anita Hartig, pe scena Teatrului Metropolitan din New York

 

Din distribuţia spetacolului vor mai face parte: tenorul Vittorio Grigolo (Rodolfo),  Massimo Cavalletti (Marcello) şi Susanna Phillips (Musetta). 

 

Anita Hartig a debutat la Teatrul Metropolitan din New York, anul acesta, pe 19 martie. Cu acest prilej, artista a primit cronici favorabile din partea unor publicaţii americane: „Hartig a strălucit la MET“, a scris New York Times. Mai mult, potrivit New York Classical Review: „interpretarea lui Hartig a fost revelaţia serii“. 

 

După Angela Gheorghiu, Anita Hartig va fi a doua soprană de origine română pe care Teatrul Metropolitan o va promova în întreaga lume, atât în transmisiuni radio, cât şi video. Radio România Muzical şi Radio România Cultural vor transmite evenimentul în direct. Spectacolul va mai fi preluat, în direct, de 12 radiodifuziuni europene şi va fi, de asemenea, transmis la nivel global în cinematografe, în sistem live HD.

 

„M-aş bucura ca toţi românii care iubesc opera şi cântul liric să pornească radioul, să ne strângă pumnii şi să se bucure de muzica minunată din „La Boheme“, a declarat soprana Anita Hartig.

 

Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a debutat, în 2006, pe scena Operei Naţionale din Cluj, în rolul lui Mimi din opera „Boema”/„La bohème” de Puccini. 

 

Debutul său internaţional a avut loc în 2009, când a interpretat-o, în acelaşi spectacol, pe Musetta, la Opera de Stat din Viena. În 2012, artista a urcat pentru prima dată pe scena Operei Scala din Milano, iar anul trecut a interpretat partitura vocală din Simfonia No.2 de Gustav Mahler, în cadrul Festivalului „George Enescu”. 

 

Din repertoriul Anitei Hartig mai fac parte roluri precum: Pamina (Die Zauberflöte/Flautul fermecat),  Despina (Cosí fan tutte), Zerlina (Don Giovanni), Frasquita (Carmen), Mimí (Carmen), Marzelline (Fidelio) şi Susanna (Le nozze die Figaro/Nunta lui Figaro).  

 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake