VIDEO Timișoara/Artiștii Corului Regal din Olanda, alungați de politiștii locali pentru că dădeau o reprezentație gratuită "fără aprobare"

VIDEO Timișoara/Artiștii Corului Regal din Olanda, alungați de politiștii locali pentru că dădeau o reprezentație gratuită "fără aprobare"

Politistii locali din Timisoara i-au alungat pe artistii Corului Regal din Olanda care dadeau o reprezentatie gratuita, in aer liber, la ei in oras. Sute de oameni s-au adunat vineri seara la concertul sustinut de Corul Regal Venlona. Placut impresionati de succes, membrii corului au vrut sa le ofere o surpriza localnicilor si au cantat gratuit in Piata Victoriei. Politistii locali au reactionat de parca ar fi vazut cersetori in fata ochilor, transmite Digi24.

Frans Meewis, regizor: "Corul canta, iar la un moment dat cineva m-a luat de dupa spate... era un politist si mi-a spus "hai cu mine". M-a dus la superiorul lui, un om inalt, si mi-a spus in limba romana ca nu trebuia sa cantam pentru ca ne trebuie aprobare".

Strainii au vrut sa faca un gest frumos pentru localnicii care nu au avut bani sa cumpere bilet la spectacolul oficial, dar oamenii legii i-au pus pe acelasi plan cu cersetorii si i-au facut sa plece.

In vreme ce peste hotare artistii sunt cautati pentru concerte, la Timisoara li s-a cerut sa opreasca spectacolul.

Frans Meewis, regizor: "Este incredibil ca in fata cladirii Operei sa interzici sustinerea unui concert in aer liber".

Reactia primarului Timisoarei

Incidentul a ajuns si la urechile primarului, care a fost uluit de reactia politistilor locali.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: "Ar fi trebuit sa aiba mai mult discernamant si sa inteleaga ca nu e vorba de un grup dubios, ci de un grup demn de tot respectul si ar fi trebuit sa dea un telefon si sa intrebe superiorii ce sa faca".

Daniela Seracin, purtator de cuvant la Politia Locala Timisoara: "Li s-a explicat ca nu este voie sa aiba loc manifestari de acest gen fara autorizatie, dupa care membrii corului si-au terminat de cantat melodiile si au plecat mai departe".

Corul Regal Venlona isi incheie recitalurile din tara noastra la sfarsitul acestei saptamani cu un concert la Basilica Maria Radna din Lipova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!