Videoclip viral: "Noi, musulmanii francezi, trebuie să-i denunțăm pe radicali"

Videoclip viral: "Noi, musulmanii francezi, trebuie să-i denunțăm pe radicali"

Un musulman francez a postat pe internet un clip în care le cere confraților săi din Franța să-i găsească și să-i denunțe pe acei "impostori care se dau drept musulmani și ucid oameni". Apelul a avut peste un milion de vizionări pe Facebook în doar 15 ore a avut, relatează EFE.

Captură foto: (c) Akim Bouchmella / Facebook

"Nu autoritățile trebuie să se ocupe de ei (...) noi, musulmanii care mergem la moschee (...) noi, care reprezentăm valorile Republicii. Ne revine nouă, musulmanilor, datoria de a-i găsi pe acești nenorociți. Noi trebuie să-i denunțăm autorităților", se arată în clipul filmat cu telefonul mobil.

Identitatea autorului clipului (youtu.be/fkD_XuQJw3g) nu a fost făcută publică, dar s-a popularizat datorită postării pe Facebook de o persoană identificată drept Akim Bouchmella.

"Sunt sătul să văd toate aceste atentate", spune bărbatul care se exprimă din interiorul unei mașini și care subliniază "intrăm într-un război civil, un război ideologic".

"Soluția poate veni doar de la noi, musulmanii. Din păcate, radicalii frecventează aceleași lăcașuri de cult ca și noi, așa că ne revine nouă, musulmanilor din Franța, care recunoaștem valorile Republicii și ale islamului, sarcina de a ne ocupa de ei", tranșează el.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

5 De citit!