Videoclip viral: "Noi, musulmanii francezi, trebuie să-i denunțăm pe radicali"

Videoclip viral: "Noi, musulmanii francezi, trebuie să-i denunțăm pe radicali"

Un musulman francez a postat pe internet un clip în care le cere confraților săi din Franța să-i găsească și să-i denunțe pe acei "impostori care se dau drept musulmani și ucid oameni". Apelul a avut peste un milion de vizionări pe Facebook în doar 15 ore a avut, relatează EFE.

Captură foto: (c) Akim Bouchmella / Facebook

"Nu autoritățile trebuie să se ocupe de ei (...) noi, musulmanii care mergem la moschee (...) noi, care reprezentăm valorile Republicii. Ne revine nouă, musulmanilor, datoria de a-i găsi pe acești nenorociți. Noi trebuie să-i denunțăm autorităților", se arată în clipul filmat cu telefonul mobil.

Identitatea autorului clipului (youtu.be/fkD_XuQJw3g) nu a fost făcută publică, dar s-a popularizat datorită postării pe Facebook de o persoană identificată drept Akim Bouchmella .

"Sunt sătul să văd toate aceste atentate", spune bărbatul care se exprimă din interiorul unei mașini și care subliniază "intrăm într-un război civil, un război ideologic".

"Soluția poate veni doar de la noi, musulmanii. Din păcate, radicalii frecventează aceleași lăcașuri de cult ca și noi, așa că ne revine nouă, musulmanilor din Franța, care recunoaștem valorile Republicii și ale islamului, sarcina de a ne ocupa de ei", tranșează el.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...