Vinul spaniol din Rioja - din ce în ce mai apreciat în SUA

Vinul spaniol din Rioja - din ce în ce mai apreciat în SUA

Vinul spaniol din Rioja devine tot mai apreciat de cunoscătorii din Statele Unite grație efortului de "internaționalizare" din ultimii ani, este de părere Luis Alberto Lecea - președintele Consiliului de Reglementare a Denumirii de Origine Controlată (DOCa), citat marți de agenția EFE.

"Schimbarea petrecută în ultimii cinci ani este impresionantă și există deja un spațiu rezervat vinului din Rioja în standurile de specialitate și în restaurante cu o selecție importantă", a asigurat Lecea într-o convorbire telefonică cu EFE din Chicago, unde participă la Festivalul Rioja & Tapas, organizat de Consiliul DOCa.

Aproximativ 40 de producători de vin din Rioja participă la acest festival alături de 25 de bucătari șefi americani care vor pregăti clasicele aperitive "tapas" ce vor putea fi gustate alături de un pahar de vin. La festivalul desfășurat în perioada 2-9 mai sunt așteptați 1.500 de consumatori și 200 de profesioniști ce vor putea intra în contact cu producătorii și cu importatorii vinului spaniol.

"Vinul este un aliment, nu o băutură alcoolică", a declarat Lecea, astfel încât orice prezentare a produsului este însoțită de o degustare de 'tapas' spaniole care au devenit un succes internațional. Lecea a calificat consumatorul american drept "rafinat și cult" și aplecat spre vinurile celebrei zone viticole Rioja.

'Chefs Night Out' a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, unul din evenimentele importante ale festivalului, organizat de fundația care înmânează premiile gastronomiei James Beard Awards.

Principalele piețe de desfacere a vinurilor din Rioja sunt Marea Britanie, SUA și Elveția care reprezintă 70 la sută din totalul vânzărilor în străinătate, potrivit cifrelor din 2014, notează EFE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…