Yoghinul care a trăit peste 250 de ani-VIDEO

Yoghinul care a trăit peste 250 de ani-VIDEO

Numele lui este Devraha Hans Baba şi se spune că ar fi trăit între 250 şi 500 de ani.

Alţii cred că a trăit chiar 800 de ani. Conform unor  surse, misteriosul indian Devraha  Baba s-ar fi născut în anul 1447 şi a decedat în anul 1990. Se mai spune că în 1990, „când a decis să se înalţe la cer”, după trei luni discipolul său cel mai iubit, un preot tânăr, a trecut printr-o metamorfoză ciudată: înfăţişarea şi comportamentul său s-au schimbat „şi a început să semene izbitor cu maestrul său, Devraha Hans Baba”.

Se spune că a fost unul dintre cei mai renumiţi yoghini din istoria Indiei. A intrat în legende, care susţin că nu avea nevoie de mâncare (nu mânca niciodată nimic, în schimb bea tot timpul apă din râul Yamuna) şi nu purta niciodată haine, indiferent dacă era iarna sau vară. Obişnuia să stea gol, pe o platformă înaltă şi să murmure cântece devoţionale adresate zeilor.

 Nu pot fi identificate

Un mare mister: Maestrul yoghin s-ar fi lepădat de trupul său îmbătrânit şi, prin “transmigraţie”, a intrat într-un corp tânăr, continuându-şi astfel „predarea învăţăturilor”. Cântecele lui, murmurate într-o limbă misterioasă, nu au putut fi traduse. Specialiştii care i-au studiat cazul spun că  yoghinul trecuse cu mult peste vârsta de 250 de ani.

Alte surse cum ar fi de exemplu wikipedia, spun că ar fi trăit 150 de ani sau mai mult, dar sursele pentru asemenea afirmaţii nu pot fi identificate. Obişnuia să spuncă că nu are vârstă şi că s-a născut din râul Yamuna, atunci când a fost binecuvântat de Krishna. Se spune că îi vindeca pe oameni, folosind doar puterea cuvintelor sau atingându-i cu picioarele. Aproximativ 3.000 de oameni s-au perindat zilnic pe platforma lui, unii pentru sfaturi, iar alţii pentru a fi vindecaţi. În trecut a făcut predicţii despre viitorul politic al diferitelor ţări. Pentru acestea, el a fost arestat, dar ca urmarea a intervenţiei personale a Indirei Gandhi, Devraha Hans Baba i-a prezis acesteia ziua în care va muri. Faima lui a facut înconjurul lumii, fiind vizitat de personalităţi precum sultanul Bruneiului, Liz Taylor, Roger Moore, Gorbaciov, Regele George al V-lea (n 1910), dar şi de conducatori ai Indiei

Într-un interviu acordat unui scriitor, preşedintele Indiei, Rajendra Prasad, (născut in 1884) a afirmat că în perioada 1889-1900, când era copil, la vârsta de cinci-sase ani, a mers deseori cu părinţii în vizită la Devraha Baba. Preşedintele a declarat că yoghinul era deja foarte bătrân, iar acest fapt rămâne un mister.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…