Ziua Recunoștinței: Familia Obama a servit cina veteranilor și persoanelor fără adăpost de la un centru din Washington

Ziua Recunoștinței: Familia Obama a servit cina veteranilor și persoanelor fără adăpost de la un centru din Washington

Președintele american, Barack Obama, alături de întreaga sa familie, a început miercuri vacanța de Ziua Recunoștinței servind cina persoanelor fără adăpost și veteranilor de la Friendship Place Center Homeless din Washington, relatează CNN.

* Conform tradiției, președintele Obama a grațiat un curcan de Ziua Recunoștinței

Mai devreme în aceeași zi, în timp ce lua parte la ceremonia tradițională de grațiere a unui curcan de Ziua Recunoștinței, Obama a anunțat că el și familia sa îi vor duce pe "unii dintre frații mai puțin norocoși ai curcanului" pentru a fi serviți la cina persoanelor fără adăpost și a veteranilor.

"Nu este vorba doar de spiritul de a dărui în timpul acestei perioade de vacanță, ci de obligația noastră națională de a le asigura tuturor celor care slujesc și se sacrifică pentru țara noastră un loc pe care să-l numească 'acasă'", a declarat Obama. "Administrația mea consideră că aceasta este una dintre prioritățile noastre de top, să ne asigurăm că niciun veteran nu rămâne fără adăpost", a adăugat președintele.

În timp ce Obama a fost responsabil cu servirea curcanului și sosului persoanelor de la centru, prima doamnă, Michelle Obama, le-a oferit acestora legume, iar Sasha și Malia piure de cartofi și umplutură cu afine.

Potrivit CNN, Friendship Place Center Homeless a primit un grant în valoare de 3,1 milioane de dolari de la Departamentul pentru Veterani în 2015 pentru construirea unui spațiu destinat veteranilor fără adăpost.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 Așa o fi?

4 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

5 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…