Zona aflată la originea fericirii, identificată în creier (studiu)

Zona aflată la originea fericirii, identificată în creier (studiu)

Emoția este un produs pur al creierului nostru, susține o echipă de cercetători japonezi de la Universitatea din Kyoto, care a folosit imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) pentru a localiza zona cerebrală responsabilă de gradul de fericire pe care îl simțim, relatează 20minute.fr.

Sursa foto: dream designs / freedigitalphotos.net

Dorind să știe unde se află sursa fericirii și care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusă de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia că răspunsul la întrebările lor este oferit de precuneus, o zonă a lobului parietal considerată sediul emoțiilor pozitive legate de anumite episoade din viață.

Pornind de la ipoteza că fericirea poate fi considerată o experiență subiectivă bazată pe emoții simțite mai mult sau mai puțin intens, în funcție de persoană, cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanți la un experiment menit să măsoare gradul de fericire și intensitatea emoțiilor. De asemenea, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire.

Cercetătorii au descoperit că participanții cei mai fericiți erau cei care aveau un excedent de materie cenușie în precuneus, aceeași regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoțiilor pozitive sau negative.

În analiza lor, publicată în revista Scientific Reports, echipa japoneză a subliniat că "precuneusul persoanelor fericite, care au tendința de a simți emoțiile într-o manieră pozitivă, mai intensă (...) este mai voluminos".

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...