Zona aflată la originea fericirii, identificată în creier (studiu)

Zona aflată la originea fericirii, identificată în creier (studiu)

Emoția este un produs pur al creierului nostru, susține o echipă de cercetători japonezi de la Universitatea din Kyoto, care a folosit imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) pentru a localiza zona cerebrală responsabilă de gradul de fericire pe care îl simțim, relatează 20minute.fr.

Sursa foto: dream designs / freedigitalphotos.net

Dorind să știe unde se află sursa fericirii și care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusă de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia că răspunsul la întrebările lor este oferit de precuneus, o zonă a lobului parietal considerată sediul emoțiilor pozitive legate de anumite episoade din viață.

Pornind de la ipoteza că fericirea poate fi considerată o experiență subiectivă bazată pe emoții simțite mai mult sau mai puțin intens, în funcție de persoană, cercetătorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanți la un experiment menit să măsoare gradul de fericire și intensitatea emoțiilor. De asemenea, voluntarii au răspuns la un chestionar destinat evaluării nivelului lor de fericire.

Cercetătorii au descoperit că participanții cei mai fericiți erau cei care aveau un excedent de materie cenușie în precuneus, aceeași regiune a lobului parietal responsabilă pentru intensitatea emoțiilor pozitive sau negative.

În analiza lor, publicată în revista Scientific Reports, echipa japoneză a subliniat că "precuneusul persoanelor fericite, care au tendința de a simți emoțiile într-o manieră pozitivă, mai intensă (...) este mai voluminos".

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…