Iohannis se vede cu Nuland înainte de PROCES

Iohannis se vede cu Nuland înainte de PROCES

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă faţă miercuri unei situaţii aproape incredibile. În ziua când el are înfăţişare la Înalta Curte, în procesul de incompatibilitate, trebuie să o întâlnească pe Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA. Personaj recunoscut pentru mesajele sale anticorupţie. Aşa se face că întâlnirea va avea loc în viul nopţii, adică la 9 dimineaţa.

Instanţa supremă va începe, miercuri, judecata pe fond a recursului în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Pentru acest termen s-a stabilit citarea preşedintelui României şi a unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), conform B1 TV.

Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Recursul a fost făcut de ANI, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa