Petele Rozaliei Biro, propunerea UDMR la Ministerul Culturii

Petele Rozaliei Biro, propunerea UDMR la Ministerul Culturii

Hunor a avut de făcut două anunţuri ieri, după întrunirea Consiliului Permanent al Uniunii: pe de o parte, s-a prezentat drept candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, iar de cealaltă parte, a anunţat propunerea pentru postul vacantat de la Cultură.

„Propunerea organizaţiilor a fost să fiu eu candidatul la prezidenţiale. Mă onorează această propunere şi mi-am asumat această candidatură“, a spus Kelemen Hunor, la sfârşitul Consiliului Permanent.

În ce o priveşte pe Rozalia Biro, care urmează să preia şi postul de vicepremier deţinut anterior de Hunor, aceasta a fost, de asemenea, recomandată de Hunor. Ce nu o recomandă, însă, sunt  problemele sale cu justiţia, dar şi cu limba română.

Astfel, din anul 2012, Biro se află în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi este anchetată pentru abuz în funcţie, în urma unui raport din 2010 al Agenţiei Naţionale de Integritate, care a acuzat-o de conflict de interese. Situaţia anchetată datează din perioada în care Biro era viceprimar al municipiului Oradea, în 2006, dar deţinea, concomitent, şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, care funcţionează pe lângă UDMR Bihor. În această calitate, ea a aprobat închirierea, de către fundaţie, a unui imobil din centrul oraşului.

Deşi Biro a cerut, în instanţă, anularea raportului ANI, în 2012 ea a pierdut procesul şi momentan este cercetată într-un dosar nefinalizat.

„Niciun biped în familie“

Slabele cunoştinţe de limba română au transformat-o pe Rozalia Biro, în 2010, în victima unei farse cu accente comice. Sunată de un realizator radio care s-a recomandat drept jurnalist la un post de televiziune care intenţionează să realizeze o emisiune despre problema „copiilor bipezi“, Biro a interpretat greşit sensul cuvântului, dar a acceptat să răspundă la întrebări. Astfel, ea i-a transmis realizatorului că „majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi“ şi l-a asigurat că ea, personal, nu are „niciun biped în familie“.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?