Ponta, la sfințirea bisericii greco-catolice

Ponta, la sfințirea bisericii greco-catolice

Prim-ministrul Victor Ponta s-a aflat duminică în mijlocul comunității greco-catolice din județul Bistrița-Năsăud, cu ocazia sfințirii bisericii ce poartă hramul "Buna Vestire" din municipiul Bistrița.

Ceremonia religioasă a fost condusă de episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, și de episcopul Eparhiei de Lugoj, Alexandru Mesian.

La eveniment au mai luat parte prefectul de Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, precum și deputații și senatorii de Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai altor culte religioase.

Sfințirea bisericii greco-catolice "Buna Vestire" a avut loc la 20 de ani după începerea lucrărilor de construcție a lăcașului de cult și cu această ocazie au fost primite de la Ordinul Franciscan din Padova, Italia, moaștele Sfântului Anton, urmând ca un fragment de os să rămână permanent în incinta bisericii.

Premierul Victor Ponta va mai vizita duminică fabrica româno-germană de cablaje auto Leoni Bistrița și va inaugura noul sediul local al Registrului Auto Român.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”