Ponta, la sfințirea bisericii greco-catolice

Ponta, la sfințirea bisericii greco-catolice

Prim-ministrul Victor Ponta s-a aflat duminică în mijlocul comunității greco-catolice din județul Bistrița-Năsăud, cu ocazia sfințirii bisericii ce poartă hramul "Buna Vestire" din municipiul Bistrița.

Ceremonia religioasă a fost condusă de episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, și de episcopul Eparhiei de Lugoj, Alexandru Mesian.

La eveniment au mai luat parte prefectul de Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, precum și deputații și senatorii de Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai altor culte religioase.

Sfințirea bisericii greco-catolice "Buna Vestire" a avut loc la 20 de ani după începerea lucrărilor de construcție a lăcașului de cult și cu această ocazie au fost primite de la Ordinul Franciscan din Padova, Italia, moaștele Sfântului Anton, urmând ca un fragment de os să rămână permanent în incinta bisericii.

Premierul Victor Ponta va mai vizita duminică fabrica româno-germană de cablaje auto Leoni Bistrița și va inaugura noul sediul local al Registrului Auto Român.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”