Raportul Comisiei juridice privind ridicarea imunității lui Marko Attila Gabor va fi discutat săptămâna viitoare

Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri scoaterea de pe ordinea de zi, pentru o săptămână, a raportului Comisiei juridice cu privire la cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Marko Attila Gabor. De asemenea, plenul Camerei a decis, tot miercuri, amânarea cu o săptămână a citirii demisiei deputatului UDMR Marko Attila Gabor, până când va ajunge cererea de demisie în original.

"Vă informez că la Biroul permanent a fost adusă de către liderul grupului parlamentar UDMR demisia domnului Marko Attila Gabor. Din păcate, avem o chestiune, o să luăm o decizie. Din punct de vedere juridic nu putem să citim în plen acest document până nu îl avem pe cel original. Automat, proiectul de hotărâre de vacantare nu poate fi supus dezbaterii dumneavoastră și votului final", a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

El a adăugat că, dacă se va lua act de demisia deputatului UDMR, dezbaterea raportului Comisiei juridice și a proiectului de hotărâre cu privire la reținerea și arestarea lui Marko Attila Gabor nu ar mai fi subiectul Camerei Deputaților și ar trebui să trimită documentele înapoi la Parchetul General.

"Din punctul de vedere al Comitetului liderilor, având această chestiune, eu vă propun să amânăm citirea acestei demisii până vine originalul, așa cum scrie la articolul 211 din Regulament, la președintele Camerei sau la Biroul permanent, o săptămână, și automat să scoatem de pe ordinea de zi, tot la propunerea Comitetului liderilor, raportul Comisiei juridice și proiectul de hotărâre cu privire la reținerea și arestarea domnului deputat Marko Attila Gabor pe care îl discutăm săptămâna viitoare. Vă amintesc că săptămâna viitoare avem plen miercuri cu vot final", a precizat Zgonea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima