Raportul Comisiei juridice privind ridicarea imunității lui Marko Attila Gabor va fi discutat săptămâna viitoare

Raportul Comisiei juridice privind ridicarea imunității lui Marko Attila Gabor va fi discutat săptămâna viitoare

Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri scoaterea de pe ordinea de zi, pentru o săptămână, a raportului Comisiei juridice cu privire la cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Marko Attila Gabor. De asemenea, plenul Camerei a decis, tot miercuri, amânarea cu o săptămână a citirii demisiei deputatului UDMR Marko Attila Gabor, până când va ajunge cererea de demisie în original.

"Vă informez că la Biroul permanent a fost adusă de către liderul grupului parlamentar UDMR demisia domnului Marko Attila Gabor. Din păcate, avem o chestiune, o să luăm o decizie. Din punct de vedere juridic nu putem să citim în plen acest document până nu îl avem pe cel original. Automat, proiectul de hotărâre de vacantare nu poate fi supus dezbaterii dumneavoastră și votului final", a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

El a adăugat că, dacă se va lua act de demisia deputatului UDMR, dezbaterea raportului Comisiei juridice și a proiectului de hotărâre cu privire la reținerea și arestarea lui Marko Attila Gabor nu ar mai fi subiectul Camerei Deputaților și ar trebui să trimită documentele înapoi la Parchetul General.

"Din punctul de vedere al Comitetului liderilor, având această chestiune, eu vă propun să amânăm citirea acestei demisii până vine originalul, așa cum scrie la articolul 211 din Regulament, la președintele Camerei sau la Biroul permanent, o săptămână, și automat să scoatem de pe ordinea de zi, tot la propunerea Comitetului liderilor, raportul Comisiei juridice și proiectul de hotărâre cu privire la reținerea și arestarea domnului deputat Marko Attila Gabor pe care îl discutăm săptămâna viitoare. Vă amintesc că săptămâna viitoare avem plen miercuri cu vot final", a precizat Zgonea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante