Vanghelie, audiat la DNA în Dosarul Diaspora

Vanghelie, audiat la DNA în Dosarul Diaspora

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este audiat, vineri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, în dosarul împiedicării exercitării dreptului la vot, relatează B1 TV.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Marian Vanghelie a fost citat în calitate de martor, în dosarul privind organizarea, în secţiile de votare din străinătate, a alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014.

Marian Vanghelie a declarat, la sfârşitul lunii noiembrie, că vicepremierul Dragnea l-a oprit pe premier să creeze secții suplimentare de vot pentru românii din diaspora. El spune că în cazul celor doi trebuie să se înceapă urmărirea penală.

„Ponta știa, iar Dragnea l-a oprit să facă secțiile de votare. Eu cred, că pentru că și-au bătut joc de români, trebuie să se înceapă urmărirea penală pentru acești vinovați. Să nu se mai ascundă în spatele Ministerului Afacerilor Externe”, a spus Vanghelie.

„Dragnea s-a manifestat ca director de campanie și a spus că dacă se vor face secții noi, se vor pierde alegerile. Faptul că nu creat secții noi i-a făcut să piardă aici, nu acolo, unde erau câte sute de mii de voturi”, a mai spus Marian Vanghelie.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, la data de 20 noiembrie 2014, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora. Preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a arătat că "strict pe lege" se putea da o ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea.

Vom reveni cu amănunte.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale