A apărut CASH-ul! Dosarul Oprescu EXPLODEAZĂ! Șpăgarul, FILAT PAS CU PAS

A apărut CASH-ul! Dosarul Oprescu EXPLODEAZĂ! Șpăgarul, FILAT PAS CU PAS

De la bun inceput, procurorii anticoruptie au stut ca demonstrarea vinovatiei lui Sorin Oprescu, suspectat de comiterea a nenumarate fapte de coruptie, nu va fi deloc una usoara. Drept urmare, cu sprijinul consistent al structurilor de informatii, au incercat sa-si ia cat mai multe masuri de prevedere, monitorizarea primarului general al Capitalei extinzandu-se, in urma denunturilor unor apropiati ai acestuia, si in exteriorul tarii. Mai ales ca, se stia, Oprescu obisnuia sa se duca pentru diverse intalniri private, intotdeauna cu autoturismul, la Barcelona si la Viena. Iar ultima locatie devenise practic cartierul general al combinatiilor familiei Oprescu, locul unde juniorul Mircea pusese pe picioare o clinica particulara medicala de lux.

Insa, chiar daca autoritatile austriece nu au putut sau nu au vrut sa asigure monitorizarea tehnica solicitata oficial de catre DNA, aceasta nu inseamna nici pe departe ca serviciile romanesti de informatii nu si-ar fi facut datoria. Chiar daca, in ultima clipa, „doctorul” a schimbat hotelul din Viena unde a batut palma pentru un proiect costisitor de instalare de panouri fotovoltaice pe toate unitatile de invatamant din Capitala. Si astfel, acum, procurorii Laurei Codruta Kovesi trebuie sa verifice informatiile privind „acordurile” lui Oprescu atat cu „baiatul destept” al energiei, miliardarul elvetian Bogdan Nicolas Buzaianu, cat si cele pentru aparitia a doua blocuri in „buza” Parcului Herastrau.

2.000.000 de euro CASH, SPAGA pentru panouri 

Din motive tehnice, birocratice si legislative totodata, autoritatile austriece s-au „cacait” pana au transmis procurorilor DNA din Romania ca nu pot da curs solicitarii acestora de monitorizare a lui Sorin Oprescu pe perioada sederii acestuia la Viena. Motivul principal fiind, se pare, reticenta austriecilor de la Unitatea Speciala de Supraveghere de a face filaj in restaurantul celebrului hotel Park Hyatt. Insa chiar daca monitorizarea austriecilor de la Park Hyatt ar fi avut loc, operatiunea nu ar fi adus totusi cine stie ce amanunte deosebite. Intrucat, dupa cum sustin surse judiciare apropiate anchetei, miza deplasarii lui Oprescu la Viena ar fi fost cu totul alta, si anume intalnirea de la „Hotelul S”, unde ar fi batut palma cu Bogdan Buzaianu pentru un proiect propus de patronul Energy Holding, cel care a renuntat la cetatenia romana si a obtinut-o pe cea elvetiana. Si despre care exista informatii ca tocmai ce pregatea un tun de proportii, care ar fi devalizat bugetul Primariei Capitalei de cateva zeci milioane bune de euro. Este vorba despre  montarea de panouri fotovoltaice pe unitatile de invatamant bucurestene. Iar tot cu aceasta ocazie, odata cu incheierea „deal”-ului, la Viena ar fi ajuns si o „modesta contributie” de doua milioane de euro, bani cash. Carora li s-au luat insa imediat urma, in ciuda masurilor de prevedere cu totul exceptionale luate de catre cei implicati in aceasta mega-afacere pe seama bugetului PMB. Si, chiar daca geanta cu bani de la Viena a fost lasata sa circule in continuare, inculpatii nu trebuie sa isi faca in niciun caz iluzii ca traseul acesteia nu a fost strict monitorizat pana la destinatarii finali. Ceea ce va duce, mai mult ca sigur, la deschiderea unor alte dosare penale, speta panourilor neavand nicio legatura cu fapta de luare de mita de la Ciolpani, din dosarul in care este implicat directorul Administratiei Cimitirelor.

1.400.000 de euro, SPAGA pentru Herastrau 

De asemenea, din acel moment, sistemul a putut penetra mult mai usor anturajul lui Sorin Oprescu, dupa cum o vor demonstra si viitoarele probe care, cu siguranta, vor ajunge la timpul potrivit pe mesele judecatorilor. Astfel, monitorizarea audio-optica a fost mult mai lesne de realizat, ofiterii de informatii primind in timp real si indicii privind un alt posibil „deal” al edilului, care ar fi plecat urechea la „rugamintile” unor importanti oameni de afaceri de a ridica doua blocuri in zona de fite a Parcului Herastrau. Iar cum secretosii dezvoltatori imobiliari din umbra erau dispusi la plata a 1.400.000 de euro pentru obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare, normal ca speta a atras toata atentia anchetatorilor care vor fructifica acum la maximum noua cadere pe tehnica a „grupului Oprescu”.

„Ciolanul” de sub cusca cainelui

Iar vestile proaste pentru Sorin Oprescu nu se opresc deloc aici. Pentru ca, in urma informatiilor de ultima ora intrate in posesia noastra, nu ar fi deloc exclus ca, in foarte scurt timp, procurorii DNA sa ia din nou la puricat impozanta vila a lui Sorin Oprescu. Cel care, daca a scapat cu bine dupa scoaterea parchetului din casa, s-ar putea sa asude din greu daca, de aceasta data, anchetatorii se vor apuca pur si simplu sa sape direct sub cusca cainelui, dar in niciun caz in cautarea vreunui ciolan ascuns de dulau. Ci pentru a verifica astfel informatia privind existenta unui seif care reprezinta „pusculita” secreta a lui Sorin Oprescu. Sau barem sa caute indicii daca a sapat cineva acolo inaintea lor, mai ales ca miza, asa cum a ajuns la urechile anchetatorilor, ar fi una uriasa, undeva in jurul catorva milioane bune de euro…  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu