A fost ca Ghiţă:Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament/Guzganul va fi prezentat instanţei pentru arestare

A fost ca Ghiţă:Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament/Guzganul va fi prezentat instanţei pentru arestare

Viorel Hrebenciuc a demisionat marti dimineata din Parlament, a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Hrebenciuc e un om cu experienta si nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala, a declarat Zgonea, care a anuntat ca va citi demisia lui Hrebenciuc in plen saptamana viitoare. Aceasta inseamna ca, probabil, plenul Camerei Deputatilor nu va mai vota cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive, eliminind subiectul Hrebenciuc din discutia publica.

Odata cu demisia din Parlament, dosarul lui Viorel Hrebenciuc nu va mai merge la Inalta Curte de Casatie, ci la o instanta inferioara, probabil Tribunal. In acelasi timp, nu mai e nevoie ca parlamentarii sa dea un vot pentru a incuviinta cererea de arestare preventiva depusa de DNA, ceea ce inseamna ca el ar putea fi arestat preventiv imediat. Însă nu atât de imediat deoarece actele vor fi gata abia săptămâna viitoare.

Procurorii îl vor duce la instanţă pentru arestare

Sursele noastre spun că Viorel Hrebenciuc va fi prezentat la Tribunalul Bucureşti unde vor cere arestarea pentru 30 de zile. După toate probabilităţile, Guzganul va primi un mandat de 24 de ore, iniţial.

Demisia lui Hrebenciuc, după apelul lui Ghiţă

Demisia lui Viorel Hrebenciuc survine unei declaraţii ciudate a lui Sebastian Ghiţă, patronul RTV, care acerut ca Şova şi Hrebenciuc să demisioneze din PSD.

Ghiţă a declarat că, “în conformitate cu decizia de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea să apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu legal. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedări. Şi despre Macovei. Şi despre regimul Băsescu.”

“PSD nu acceptă astfel de situaţii. Nu vreau răul nimănui. Dar sunt sigur că Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Gabi Oprea şi Daniel Constantin pot să arate românilor că sunt drepţi şi corecţi. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras şi pe alţi senatori într-o situaţie rea şi gravă riscând să compromită poziţia PSD”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

“Procurorii sunt întrebaţi de ce apar astfel de anchete în campanie? Politicienii trebuie să se întrebe de ce fac astfel de lucruri în campanie! Hrebenciuc şi Şova trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei!”, este poziţia tranşantă exprimată de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

Şova nu dă semne

Apelul lui Ghiţă îl viza şi pe cel mai bun prieten al lui Victor Ponta, Dan Şova. Însă acesta nu a dat încă nici un semn că va demisiona.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante