ACL: Băsescu ne acuză pe nedrept. E o dovadă de ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD

ACL: Băsescu ne acuză pe nedrept. E o dovadă de ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD

ACL îi răspunde preşedintelui Băsescu pe tema reducerii CAS, arătând că şeful statului acuză "pe nedrept" PNL şi PDL de comportament electoral, în vreme ce el "îşi păstoreşte propriul partid în alegeri" şi că "este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD".

Alianţa Creştin Liberală (ACL) a transmis vineri un comunicat de presă ca urmare a declaraţiilor publice de joi ale preşedintelui Traian Băsescu.

"Scăderea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească. Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluţii de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanţare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească", menţionează sursa citată.

Liberalii şi democrat-liberalii afirmă că "este datoria guvernării să găsească soluţii pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare şi control, exaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani".

"Domnul preşedinte Băsescu ne acuză pe nedrept că avem un comportament electoral, în vreme ce îşi păstoreşte propriul partid în alegeri şi exprimă public opţiuni de vot. Domnul preşedinte Băsescu atacă opoziţia pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România. Atât PNL, cât şi PDL, astăzi membri ai aceleiaşi alianţe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Preşedintele acuză, deci, consecvenţa în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească", se mai arată în comunicatul ACL.

Potrivit ACL, măsura scăderii CAS este una "benefică şi trebuie implementată, după cum şi eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia - taxa pe stâlp, acciza la combustibili, etc".

"Atât PNL, cât şi PDL au militat activ pentru eliminarea lor, în timp ce preşedintele Băsescu susţinea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună. Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală şi stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS realizează exact această relaxare. Chiar şi domnul preşedinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiţie electorală la care participă prin candidaţii partidului său, PMP, preşedintele probabil că a uitat. Este o dovadă de şi mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD şi să-l acuzi de populism electoral", se mai arată în comunicatul ACL.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla