ACL: PSD continuă atacurile anti-Iohannis. În Olt s-a cerut urna mobilă pentru peste 10% din alegători

ACL: PSD continuă atacurile anti-Iohannis. În Olt s-a cerut urna mobilă pentru peste 10% din alegători

ACL acuză PSD că duce mai departe "atacurile murdare" împotriva lui Klaus Iohannis prin lipirea de afişe denigratoare în apropierea secţiilor de vot, iar liderul PNL Olt, Gigiel Ştirbu, susţine că în judeţ solicitările de urne mobile au depăşit 10% din totalul alegătorilor.

Klaus Iohannis (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"PSD continuă campania, în mod ilegal. Cu toate că în mod legal campania electorală s-a încheiat, PSD continuă să ducă mai departe atacurile murdare cu care ne-a obişnuit până acum, de denigrare a candidatul Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis , prin lipirea unor materiale denigratoare în proximitatea secţiilor de votare. Solicităm pe această cale Poliţiei Române şi Jandarmeriei să fie obiectivi în aplicarea legii şi să fie atente la astfel de încălcări ale legii. Ne-a fost adus la cunoştinţă faptul că aceste materiale negative la adresa lui Klaus Iohannis au fost împărţite şi lipite în majoritatea judeţelor din ţară. Sunt judeţe în care au fost făcute plângeri în această seară la Poliţie şi Parchet", se arată într-un comunicat ACL remis sâmbătă seară agenţiei MEDIAFAX.

În comunicat se atrage atenţia asupra faptului că "acest gen de materiale vor fi împărţite şi lipite în toată ţara de către propaganda PSD care, de frică, încearcă prin toate mijloacele să descurajeze cetăţenii să voteze candidatul ACL, Klaus Iohannis".

De asemenea, preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, afirmă că în judeţul Olt PSD "nu se dezice de tentativele de fraudare a alegerilor".

"Solicitările pentru urna mobilă sunt de ordinul zecilor de mii. Această practică pare a fi în judeţul Olt una dintre metodele prin care PSD încearcă o influenţare masivă a intenţiei de vot la fiecare campanie de alegeri. De această dată se pare că se depăşesc cifrele acestor cereri pentru urnă mobilă mai mult decât la orice alte alegeri. Demn de semnalat, cazul unor localităţi din judeţul Olt cu aproximativ 1000 de alegatori, în care au fost depuse mai mult de 120 de cereri pentru urna mobilă. Mai mult decât atât, la nivelul judeţului Olt au fost înregistrate cereri pentru urna mobilă în cuantum de peste 10% din totalul alegatorilor înscrişi în listele electorale permanente", se arată în comunicatul lui Ştirbu.

Potrivit acestuia, operaţiunea "pare că a fost gândită de mai mult timp, deoarece regimul urnelor mobile a fost drastic reglementat prin Legea 370/2004, cu modificările şi completările ulterioare".

"Urna mobilă este doar pentru alegătorii netransportabili, lucru care poate fi dovedit doar prin acte medicale. Până la această oră deja au fost depuse întâmpinări şi contestaţii la BEJ Olt în privinţa alegerilor care urmează mâine. În localitatea Grojdibodu, la secţia de votare nr. 217, primarul PSD al localităţii, Doru Iovancea, a intrat în incinta secţiei de votare şi a rupt întâmpinarea depusă de reprezentantul ACL, iar conducerea judeţeană ACL Olt a depus plângere penală. În aceste condiţii ne aşteptăm este de aşteptat ca în cursul zilei de mâine să avem mai multe ştiri din judeţul Olt", se arată în comunicatul lui Ştirbu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina