ALEGERI PREZIDENŢIALE - Suceava: Sute de membri din secţiile de votare, înlocuiţi. Ei reprezentau simultan PSD şi alte partide

Sute de membri ai birourilor secţiilor de votare din judeţul Suceava sunt înlocuiţi, în prezent, după ce PDL a sesizat că în cele 553 de secţii reprezentanţii PSD sunt aceiaşi cu cei ai PAS, PER sau Prodemo, iar acolo unde nu se va putea face înlocuirea secţiile vor funcţiona cu mai puţini membri.

Reprezentantul PDL în Biroul Electoral Judeţean Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma sesizării făcute de PDL, în birourile secţiilor de votare se înlocuiesc persoanele care sunt în acelaşi timp şi reprezentanţi ai PAS, PER sau Prodemo.

"E vorba de cel puţin 553 de membri ai birourilor secţiilor de votare pentru că în fiecare secţie de votare a fost depistată cel puţin o dublură. Sunt secţii în care acelaşi reprezentant al PSD este înscris ca reprezentant al PAS, PER şi Prodemo", a explicat Harşovschi.

El a explicat că situaţia nu este încă deblocată pentru că PAS, PER şi Prodemo nu au atâţia membri pentru a-i include în listele cu reprezentanţi în birourile secţiilor de votare.

Harşovschi a mai spus că preşedinţii secţiilor de votare au fost notificaţi să aştepte până sâmbătă la ora 18.00 nominalizarea altor persoane, iar dacă nu vor primi secţiile vor funcţiona cu un număr mai mic de membri.

"Dacă până la ora 18.00 nu se fac modificările respective secţiile de votare vor funcţiona cu mai puţini membri. Se poate ca o secţie să funcţioneze cu minim cinci membri", a spus Harşovschi.

Secţiile de votare au nouă membri din care un preşedinte şi un locţiitor şi şapte reprezentanţi ai partidelor politice.

Vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a sesizat vineri BEJ Suceava după ce a constatat că "PSD şi-a pus în secţiile de votare membrii de partid şi din partea celorlalte formaţiuni politice şi pentru că merge pe principiul că nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile".

"Am avut informaţii pe parcursul ultimelor zile că PSD pregăteşte o fraudă de proporţii, dar nu mi-am imaginat că vom avea şi dovada scrisă", a spus deputatul PDL.

El a arătat că în procesele-verbale pentru învestirea birourilor electorale ale secţiilor de votare, după tragerea la sorţi, membrii PSD care fac parte din secţia de votare respectivă se regăsesc şi ca reprezentanţi ai PAS, PER şi Prodemo.

Vicepreşedintele PDL a explicat că, de drept, PSD are un membru în biroul secţiei de votare, iar în urma tragerii la sorţi pentru reprezentanţi ai altor partide din partea acestora au fost înscrise aceleaşi persoane care reprezintă şi PSD.

"Avem procesele-verbale de învestire a birourile secţiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare şi număr de telefon în acelaşi timp şi reprezentant a două, trei sau patru partide. Situaţia aceasta ne formează convingerea că este o acţiune premeditată de fraudare a alegerilor", a spus Ioan Bălan.

El a menţionat că dacă situaţia se regăsea doar în două sau trei secţii de votare se putea considera că este o scăpare, dar că situaţia se regăseşte în toate cele 553 de secţii de votare din judeţ.

În judeţul Suceava, 581.000 de alegători sunt aşteptaţi să voteze, duminică, la alegerile prezidenţiale, în 553 de secţii de votare.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări