Alfred Bulai: Rezultatele reale vor fi destul de diferite față de cele de la exit-poll

Alfred Bulai: Rezultatele reale vor fi destul de diferite față de cele de la exit-poll

Sociologul Alfred Bulai consideră că rezultatele oficiale ale primului tur al alegerilor prezidențiale vor fi diferite față de cele de la exit-poll-uri.

Foto: (c) George CĂLIN / AGERPRES ARHIVĂ

"Ordinea celor trei candidați era oarecum de așteptat. Rezultatele reale vor fi destul de diferite, din punctul meu de vedere, față de cele de la exit-poll. Trebuie să vă spun că, în primul rând, după știința mea, nu au fost făcute aceste exit-poll-uri. Doar unul sau două s-au făcut pe bune. Media a fost intoxicată astăzi cu date de la institute care puneau date pe internet. După mine, probabil că Victor Ponta va avea sub 40% și Iohannis va avea ușor sub 30%", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Alfred Bulai.

În opinia sa, și "în partea de jos" a clasamentului sunt o serie de diferențe. "Sigur că în partea de jos sunt probabil niște diferențe: Tăriceanu cred că are mai mult de 6% și cred că Macovei este peste Elena Udrea, din punctul meu de vedere, dar cu diferențe foarte mici. E o intuiție de sociolog", a precizat Bulai.

Pentru turul al doilea de scrutin sociologul apreciază că va fi o "bătălie strânsă", în care Victor Ponta are "prima șansă".

"În turul doi nu contează atât cât crede lumea scorul cu care se intră, pentru că lupta este la baionetă și este la apropiere mare întotdeauna. O singură excepție a fost când era greu ca un candidat să urce la 50%. A fost vorba de 2000, cu Iliescu și Vadim Tudor, acesta din urmă având o zonă de divergență de oameni care nu puteau să admită să-l voteze în ruptul capului, care era foarte mare. Deci va fi un meci strâns. Prima șansă o are domnul Ponta. Aceasta este cert. Însă nu este atât de confortabil pe cât și-ar fi dorit. Cu siguranță. Adică bătălia se va da la câteva procente, nu la ce s-a sugerat în presă până acum, adică 60% sau 57% la 43%. Deci va fi o bătălie strânsă, dar, repet, prima șansă o are Victor Ponta, dar va fi un meci strâns", a mai spus Alfred Bulai.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Citește și:


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...