Ancheteonline a venit cu Moș Crăciunul la Bușoi!

Ancheteonline a venit cu Moș Crăciunul la Bușoi!

Ancheteonline.ro: Finii lui Cristian Busoi, pe lista marilor beneficiari ai afacerilor cu restituiri/ Au cumparat drepturi litigioase cu cateva sute de mii si au castigat zeci de milioane de lei. 

Finii lui Cristian Busoi intra in galeria selecta a profitorilor retrocedarilor facute “pe sub masa” de Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), scrie ancheteonline.ro,  Bogdan Militaru si Daniel Groza fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000( cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat, 77.535.100 lei.

Potrivit ancheteonline.ro, totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale!

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor, pe locul 5, in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei, “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Dabiel (42%) si Militaru Bogdan (52%), mai arata site-ul ancheteonline.ro

Potrivit sursei citate, prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce smecherii ( finii lui Busoi), si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane? In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase.

NR. După cum se aude în piață, acest cadou făcut de băieții de la ancheteonline este doar primul dintr-un șir mai lung. În continuare suntem bulversați de gestul complet imbecil al președintelui Iohannis de a ieși la plimbare de mână cu acest pește stricat...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante