Antena3, o COCINĂ/Mircea Badea, porcul care grohăie la capul morţilor de la Siutghiol

Antena3, o COCINĂ/Mircea Badea, porcul care grohăie la capul morţilor de la Siutghiol

Culmea ABJECȚIEI: Antena 3 pune la îndoială AUTENTICITATEA filmului în care unul dintre piloți striga după AJUTOR!

Mircea Badea a declarat în emisiunea „100 de minute” a Alessandrei Stoicescu că, MIERCURI seară, va analiza autenticitatea filmului în care unul dintre piloții elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol, strigă după ajutor.

Emisiunea „Sinteza zilei” din această seară, realizată de Mihai Gâdea, va analiza și dezbate dacă nu cumva filmul care redă dialogul dramatic dintre un pilot aflat în apele înghețate ale lacului Siutghiol și oamenii de pe mal este autentic sau fals, a afirmat Mircea Badea, în cadrul emisiunii „100 de minute” a Alessandrei Stoicescu.

La rândul său, Stoicescu s-a întrebat insinuant de ce oamenii de pe mal stăteau degeaba sau făceau fotografii, în loc să alerge după ajutor. Marți seara, tot la emisiunea „Sinteza zilei”, invitatul lui Mihai Gâdea a fost Raed Arafat, care a fost supus unei adevărate operațiuni de „spălare mediatică”.

 ”Copilotul și asistenta au fost găsiți legați de scaun, așa că ei nu puteau să iasă la suprafață și să strige după ajutor”, a explicat Mihai Gâdea, întrebându-se cum poate fi cultivată ideea că toate cele patru victime ale accidentului au strigat după ajutor. Realizatorul emisiunii Antena 3 face referire la o declarație a unei martore care, vorbind cu un reporter B1 TV, a spus că la suprafață au ieșit patru capete.

Mircea Badea la "Sinteza zilei" despre cazul elicopterului prabusit: Am indoieli in ceea ce priveste autenticitatea inregistrarii. "Ciomagarii basisti il ataca pe domnul Arafat"

Mircea Badea a declarat in emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3 ca are dubii in privinta autenticitatii filmului prezentat de Digi 24 care reda dialogul dramatic dintre un pilot aflat in apele inghetate ale lacului Siutghiol si oamenii de pe mal.

"Am indoieli in ceea ce priveste autenticitatea inregistrarii, dar nu pot spune cu siguranta ca e un fals... Reporterii nostri s-au plimbat pe malul lacului sa vada unghiul de unde s-ar fi putu filma si nu rezulta nimic... pe inregistrarea celor de la Digi nu se vede pilotul strigand", a declarat Mircea Badea.

Emisiunea este construita pe acest tipar, iar Mihai Gadea si Mugur Ciuvica acrediteaza ideea ca este vorba despre "o razbunare a basistilor impotriva lui Arafat pentru ca a scos oamenii in strada impotriva sa".

După tragedia care a curmat viața a încă patru români ce trebuiau să fie salvați de Inspectoratul pentru Servicii de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat s-a dus la Antena 3 ca să fie spălat şi parfumat.

Declarații Raed Arafat

Primul apel s-a făcut la 16: 11. Eu eram într-o sedinta la minister cand s-a intamplat. Deja la 16 si 14 minute am aflat și am plecat ca să verific situația. Atunci știam că deja au fost alertate toate forțele de intervenție, ambulanța și ISU. Apoi am informat primul ministru și am așteptat să văd ce se întâmplă. Primele ambulanțe au sosit la 16:18 minute, prima barcă nu s-a pornit, însă pompierii au plecat improvizat, cum au putut, dar s-au chemat și alte întăriri.
Au fost diferite relatări de la diferiți martori. Acestea vor fi puse cap la cap pentru a fi evaluate toate aspectele. Din punctul meu de vedere, este o barcă de pescari care au adus prima victimă, dar ced că oriunde în lume se întâmplă asta, nu e o anomalie, cel care e cel mai apropiat de o victimă, atunci ajută. Barca defectă era o anomalie, aparținea de ISU.
În mod normal motoarele trebuie verificate la preluare și predare. Echipamentul trebuia verificat, sunt motoare care pot fi verificate doar în apă. Barca știu că nu avea chei, pentru că se pornea cu sfoara. În momentul în care colega noastră a fost adusă la mal, a fost adusă cu o barca de pescar. Era un pompier în barca care îi făcea resuscitare, masaj cardiac. A fost urcată în barca de un pompier. Restul pompierilor au rămas acolo pentru a găsi alte persoane.
În primul rând, când au preluat elicopterul, colegii nostri afirma ca nu aveau flotoarele puse. Acest elicopter nu iesea pe mare, deci nu avea de ce sa aiba flotoare. Nu avea nevoie de ele. Ingreuna elicopterul cu 90 de kilograme. La elicopterele care lucreaza pe larg, vesta de salvare este tractata dinainte  de zbor.
Acest elicopter nu avea un înregistrator de bord. Este opțional, iar acesta când a fost luat nu avea.
Comandatul aeronavei a fost pregătit.
Trebuie discutat cu toate lumea. Să punem toate lucrurile cap la cap. De ce pompierii au oprit unde au oprit, de ce au ajuns într-iun loc sau altul. Nu pot să spun că au greșit inițial locația. Nu am informațiile astea. 
Eu niciodată nu am intrat și nu intru în ipoteze dacă sau putea să fie cineva salvat. Eu spun că trebuie să se facă tot ce e posibil. Leziunile care au fost, cei care erau legați de scaune și scafandrii au confirmat că așa erau, ei nu puteau, rămân ceilalți doi , comandantul avea leziuni serioase, iar medicul avea nu doar hipotermie, dar și alte leziuni grave. Era într-o stare critică. Nu știu cine a strigat după ajutor. Deci da, două victime au fost găsite în centuri în epavă. Pilotul aruncat avea fracturi multiple, inclusiv de mandibulă. Iar medicul era în hipotermie.
România anilor 90. Până în anul 2000 aveam maximum patru echipe de descarcerare. Abia în 2001 s-a cumpărat primele echipaje de descarcerare. Au fost cumpărate 33 de echipaje. Nu erau ambulanțe cu aparatură.Toate mașinile care s-au dus la accident aveau ventilație, nu cum s-a spus.
Încercăm să rezolvăm foarte multe aspecte în sistemul de urgență, are multe vulnerabilități.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...