Antena3 şi Antena1 FUZIONEAZĂ/Trustul INTACT, în COLAPS FINANCIAR

Antena3 şi Antena1 FUZIONEAZĂ/Trustul INTACT, în COLAPS FINANCIAR

Comisarul.ro este, din nou, în măsură să vă furnizeze o informaţie PREMIUM. Antena3 şi Antena1 vor fuziona. Iar Jurnalul Naţional face calcule pentru renunţarea la ediţia print. În ultimele 6 luni, veniturile din publicitate ale celor două posturi TV s-au diminuat la mai mult de jumătate din veniturile încasate în perioada similară din 2013. Eşecurile înregistrate de producţiile Antena1 au condus nu numai la renunţarea la aceste catastrofe de audienţă ci şi la încasările estimate din publicitate. Iar lucrurile s-au agravat şi mai rău în ultimul timp. Ambele posturi TV au primit injecţii financiare din partea celorlalte componente ale grupului de firme Grivco. La solicitarea celor două fiice care păstoresc afacerile, Dan Voiculescu şi-a dat acordul ca întreaga componentă media a imperiului să fie restructurată.

 Curtea de Apel: Antena 1 si Antena 3 sa plateasca despagubiri de 5 milioane de lei RCS&RDS pentru campania de denigrare din 2012

Antena 1 si Antena 3 au pierdut la curtea de apel un proces cu RCS&RDS, pe seama campaniei de denigrare a companiei dupa ce posturile Intact au fost scoase, acum doi ani, de pe platforma Digi, potrivit Paginademedia.ro. Trustul Intact trebuie sa plateasca RCS 5 despagubiri de 5 milioane de lei pentru "prejudiciul moral", iar decizia, cand va fi irevocabila, trebuie sa fie difuzata pe post timp de o luna, din ora in ora in cadrul emisiunilor de stiri, sub forma de stire si de crawll. Decizia este cu recurs si se va aplica atunci cand va fi definitiva si irevocabila.

Procesul dintre RCS si mai multe entitati din grupul Intact a inceput in noiembrie 2012. Dupa un an, Tribunalul Bucuresti a respins actiunea ca neintemeiata, dar decizia a fost atacata de RCS&RDS si procesul a ajuns la Curtra de Apel Bucuresti, potrivit sursei citate.

In aprilie 2012, posturile Intact au fost scoase din reteaua Digi, ca urmare a neintelegerilor financiare dintre Antene si RCS. Atunci, Antena 1 si Antena 3 au inceput o campanie impotriva operatorului de cablu si satelit, campanie ce a inclus mesaje pe croll prin care telespectatorii abonati la RCS erau indemnati sa se mute la alt operator, stiri, interventii in direct ale Sandrei Stoicescu si ale lui Mihai Gadea, care acuzau o decizie "abuziva" a RCS in care publicul ar fi fost folosit ca element de presiune pe Intact, aminteste Paginademedia.ro.

Vin vremuri grele pentru mulţi!

Nici B1 nu stă pe roze...


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante