Antonescu: Asistăm la fenomene tulburătoare ale lui Victor Ponta, are un comportament instabil

Antonescu: Asistăm la fenomene tulburătoare ale lui Victor Ponta, are un comportament instabil

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta are în ultima perioadă un comportament instabil, precizând că decizia acestuia de a-şi muta biroul de prim-ministru în MApN arată faptul că asistăm la "fenomene tulburătoare" şi că Ponta şi-a pierdut controlul.

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Asistăm la fenomene tulburătoare, Victor Ponta şi-a pierdut controlul. Ne anunţă nici una, nici două, că se refugiază cu birou cu tot de prim-ministru în sediul unei unităţi militare, respectiv Ministerul Apărării Naţionale, fapt totuşi fără precedent. Nu e vreo comparaţie de făcut, dar să remarcăm că nici Nicolae Ceauşescu în faţa unei revolte naţionale nu s-a mutat cu biroul într-o altă clădire, ci pur şi simplu a fugit cu un elicopter. Sigur că a ajuns într-o unitate militară, până la urmă, dar împotriva voinţei sale. La mineriada care a doborât Guvernul Roman, totuşi Petre Roman nu a fugit cu biroul şi cu secretara în altă parte", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a ironizat decizia premierului, făcând referire la faptul că Traian Băsescu s-ar putea "travesti" în Adrian Duicu pentru a-i înscena lui Victor Ponta ceva anume.

"Cam ce ţară e aia în care premierul fuge cu biroul în Ministerul Apărării Naţionale - cred că nici Pinochet în Chile nu a făcut asta şi era dictatură militară – ca să nu-i însceneze preşedintele aceleiaşi ţări ceva? Cum ar putea să-i însceneze preşedintele ceva? Se deghizează noaptea, se travesteşte în Duicu şi pătrunde în sediul Guvernului şi îi propune lucruri necuviincioase? Foloseşte Traian Băsescu instituţii ale statului român ca să-i însceneze ceva primului ministru? Care sunt aceste instituţii? Ce se va întâmpla la MApN? Pentru că Ponta ne spune că pleacă din sediul Guvernului care este cam civil. Păi trebuie să fie foarte civil, Guvernul României este civil şi pleacă la MApN pentru că acolo nu mai intră oricine. Nu ştiu pentru cine se joacă această operetă", a mai afirmat preşedintele PNL.

Liderul PNL a precizat că sediul Guvernului în mod tradiţional şi istoric este în Piaţa Victoria şi nu permite oricărui cetăţean să intre în clădirea Executivului, cu atât mai puţin în biroul premierului.

"Pe etajul la care se află biroul primului ministru se şi intră şi cu o cartelă specială şi dacă eşti invitat eşti condus de SPP, în care înţeleg că Ponta nu mai are încredere", a susţinut liderul PNL. El a precizat că în cazul în care la MApN se dă alarma, Victor Ponta ar rămâne sechestrat în clădire întrucât sunt restricţii militare.

"Ce este această poveste de prost gust? Cu ce drept Ponta dacă este în toate facultăţile îşi permite să facă acest circ cu Guvernul României care este o instituţie nu a domniei sale, nu a familiei sale, nu a PSD. Apropo mută şi sediul PSD în MApN ca să poată discuta liniştiţi. Cu ce drept îşi permite acest lucru? Nu cred că este o chestiune de tupeu sau de neruşinare, eu cred că pur şi simplu Ponta şi-a pierdut controlul de frică, de nervi, de stres că a avut foarte multe supărări în ultima vreme şi din această cauză nu mai are măsură", a mai declarat Antonescu.

Totodată, el le-a recomandat membrilor Guvernului, membri PSD, ori preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului să-l însoţească pe Ponta "la un control sau care ar putea să-i atragă atenţia în mod serios că nu ne putem bate joc de instituţii fundamentale ale ţării".

Liderul PNL a susţinut că Victor Ponta ar trebui să aibă "un comportament psihic şi locativ stabil".

El a fost întrebat dacă în opinia sa premierul este instabil psihic."E un comportament ca şi cum (...) Acest efort de a apărea calm, de a părea prietenos, când dânsul era destul de nervos, te costă. Nervii ăştia...şi la un moment dat te muţi brusc la Ministerul Apărării. Dar să nu o luăm altfel, adică să nu dăm un diagnostic structural. E un moment de comportament", a răspuns Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!