Antonescu: Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o

Antonescu: Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce părere are despre postarea premierului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu, mai întâi, nu comentez chestiuni care sunt scrise pe Facebook. Facebook-ul este o chestiune aproape intimă. Este, sigur, în epoca noastră de ultracomunicare şi în care nimeni nu mai garantează secretul corespondenţei oricum, un fel de jurnal intim. Cum îl folosesc unii politicieni şi consilierii lor e problema lor. Eu consider că e normal, în ce mă priveşte, să comentez, să declar, să mă refer la acte, la declaraţii politice ale primului-ministru, nu la ce scrie sau ce poze pune pe Facebook. Ca atare, eu, cu toate că s-ar putea face foarte multe comentarii, dar nu cred că ducem lipsă de anecdotică, de glume, de replici, încerc să mă concentrez pe lucruri serioase, nu mă interesează ce a fost", a răspuns el.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta chiar se va retrage din politică la finalul anului, Antonescu a spus că nu crede că "unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă când vor".

"Eu nu cred că unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă când vor. De exemplu, eu am intrat când am vrut şi am să plec când am să vreau, aşa că nu are rost să fac eu pronosticuri în legătură cu ei. O să vă anunţ când o să plec, o să aflaţi când, cu ce motive şi de ce îmi închei activitatea politică. Mă tem pentru unii că mai durează, nu mult, aşa, cinci-zece ani", a spus Antonescu.

Când i s-a cerut să explice de ce susţine că Victor Ponta n-ar putea ieşi din politică, Antonescu a precizat: "N-am spus asta, nici n-am sugerat. Nu ştiu când, dacă şi cum, chiar nu ştiu, nu e treaba mea. Haideţi să fim optimişti, poate că nu o să iasă niciodată sau nu o să mai apuc eu, că nu o să mai trăiesc acum 80 de ani. E un om tânăr".

Întrebat dacă îl crede pe Victor Ponta, Antonescu a răspuns: "În general, nu".

"Eu am şi prin fire un set de reguli. E costisitor, poţi să pierzi mult, dar decât să fii prea suspicios şi să-i consideri pe toţi din capul locului mincinoşi şi după vreo doi-trei ani să zici «Stai, domnule, că ăsta e om serios», eu pornesc ,ca şi cu prezumţia de nevinovăţie, cu prezumţia de încredere. Eu porţia de încredere în domnul Ponta mi-am consumat-o", a încheiat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a scris pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora, "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!