Antonescu îl acuză pe Ponta că a folosit pe parcursul întregii campanii electorale fonduri publice

Antonescu îl acuză pe Ponta că a folosit pe parcursul întregii campanii electorale fonduri publice

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat luni pe premierul Victor Ponta că a folosit fonduri publice pe parcursul întregii campanii electorale pentru europarlamentare, utilizând resursele de care beneficiază în calitate de prim-ministru în scop politic.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Lucian Rădulescu/Mediafax Foto)

„Ponta, de fapt, cu mijloace guvernamentale, pe bani publici carevasăzică, a făcut toată această campanie electorală în calitate de prim-ministru, dar pe mecanisme şi pe criterii strict de partid, strict pesediste. Peste tot unde aceste acţiuni au avut loc, au fost convocaţi directorii, funcţionarii, primarii, s-au făcut liste cu cine trebuie să vină şi cine nu trebuie să vină. Toate adunările au fost liniştite şi roşii, cel puţin la vedere. S-au luat toate măsurile ca, aşa cum ştiu dânşii din moşi strămoşi, să aibă loc nişte întâlniri fericite şi care să dea bine la televiziune”, a declarat Antonescu.

El a susţinut că faptul că reprezentanţii PSD au făcut campanie electorală folosind bani publici arată că „de la PSD nu mai există speranţă raţională că au de gând să meargă înainte, să se adapteze anului 2014, ci avem de aşteptat doar o reîntoarcere în timp”.

Liderul PNL a fost întrebat la ce fel de fonduri se referă atunci când acuză folosirea banilor publici în campania electorală a PSD.

„Toate acţiunile pe care le face, le face în calitate de prim-ministru, cu să zicem elicopter de prim-ministru, cu suită de prim-ministru, cu toate aceste lucruri care ţin de funcţia sa executivă, pe bani publici evident, transformând-o într-o acţiune de partid. Toate aceste acţiuni, până şi acţiunea guvernamentală împotriva efectelor inundaţiilor s-a transformat în campanie electorală”, a mai afirmat Antonescu.

El precizat că Victor Ponta ar fi trebuit fie să aleagă să-şi desfăşoare activitatea de prim-ministru, fie pe perioada alocată campaniei electorale sau a unei părţi a zilei „îmbrăca haina exclusiv a liderului de partid care în această calitatea făcea campanie”.

„Dar în primul rând, Ponta trebuia să facă o campanie în calitate de lider al partidului său, o campanie de conţinut. Pentru că noi avem alegeri pentru Parlamentul European şi nu răspundem la întrebarea dacă PNL va mai fi condus de Antonescu după 25 mai sau dacă se va întoarce, cum delirează Ponta, la USL, sau dacă USL trăieşte, sau dacă Băsescu va fi închis în ziua de 22 sau 23 decembrie (...) Ponta a falsificat această campanie electorală, cum a făcut-o şi Băsescu, care nu avea ce căuta în campanie”, a mai comentat preşedintele PNL.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie