Antonescu: Mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură. E simplu. Premierul a devenit titirezul baronilor, le cântă în strună

Antonescu: Mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură. E simplu. Premierul a devenit titirezul baronilor, le cântă în strună

Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că "a devenit titirezul baronilor" şi că, în loc să încerce să modernizeze România şi să împiedice să fie alcătuită din feude, "le cântă în strună baronilor", ceea ce ne îndepărtează de democraţie, de Europa şi de NATO.

Crin Antonescu, Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, că atunci când s-a luptat în USL să obţină un număr de candidaturi comune pentru preşedinţiile consiliilor judeţene nu m-am gândut că vrea să existe 13 baroni, ci să fie dată României şansa de a vedea care este diferenţa între un teritoriu administrat democratic şi unul care devine Republica Mazăre sau Republica Duicu.

"Când am putut să ieşim dintr-o guvernare în care nu mai puteam opri tăvălugul lui Ponta, devenit titirezul baronilor, am dovedit că esenţa noastră nu stă în corupţie şi clientelă, ci PNL este un partid apt să practice înţelesul democratic al funcţiei publice. Suntem legănaţi în iluzia că fiind membri NATO, ţară a UE, lucrurile vor merge de la sine, dar v-aţi întrebat cât va mai dura faptul că suntem singura ţară a UE în care există feudalism?", a afirmat liderul PNL.

El a mai spus că există feudalism politic, electoral, economic, nu degeaba există termenul de baron, şi, în loc ca premierul să încerce să modernizeze ţara, în a o împiedica să fie alcătuită din feude, acesta "le cântă în strună baronilor", ceea ce înseamnă că România este departe de democraţie, de Europa şi de NATO.

Crin Antonescu a afirmat că nici PNL nu e scutit de flagelul corupţiei, dar aceste lucru nu sunt esenţa şi proiectul partidului, aşa cum sunt la PSD.

"PNL nu este un partid scutit de flagelul corupţiei, de mecanisme ample de clientelă şi favoritism, dar şansa formaţiunii este că aceste lucruri nu sunt esenţa şi proiectul PNL, aşa cum ne-am convins că sunt esenţa şi singurul proiect al PSD", a adăugat Crin Antonescu.

Antonescu: Mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură. E simplu

Liderul PNL, Crin Antonescu, spune că Victor Ponta ar putea pleca în urma unei moţiuni de cenzură şi că cea pe care PNL o pregăteşte deja va fi iniţiată în mai, iar o altă discuţie "care s-ar putea îndrepta spre moţiune de cenzură" este legată de numirile la Poliţie şi DNA.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, cum poate fi înlăturat premierul Victor Ponta, Crin Antonescu a răspus că în urma unei moţiuni de cenzură.

"Cum se dă jos? Cum se pune. Cum a venit Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură, în care Ungureanu a căzut. Eu mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură, acum, mai târziu, la care vom participa, pe care, probabil, chiar o vom iniţia. E simplu. Una o vom iniţia la începutul lunii mai, dacă nu se precipită lucrurile, dar încercăm să păstrăm pacea pascală. Grupurile parlamentare pregătesc deja o moţiune pe cele două teme economice, reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit. Aşteptăm lămurirea la povestea cu Duicu şi Tobă şi cum se puneau şefii Poliţiei de Duicu şi cum se puneau procurorii la DNA. Şi acesta poate fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta spre o moţiune de cenzură”, a afirmat Antonescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că nu are încredere în PSD că va reduce CAS, în condiţiile în care premierul Victor Ponta nu a dorit deloc ca această măsură să fie introdusă.

Crin Antonescu declara, marţi, că parlamentarii liberali vor pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, menţionând că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL care să semneze documentul pentru a putea fi iniţiat. Întrebat dacă PNL este deschis la negocieri cu PDL sau PMP pentru iniţierea moţiunii de cenzură, liderul PNL răspundea: "Nu mă deranjează ca pe o idee în care cred, ca pe o măsură pe care o cerem ca PNL, să vină votul şi susţinerea din orice direcţie".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski