Antonescu: Mitingul ACL trebuia să fie cu mii de persoane. În politică n-am auzit de ”greva vorbirii”

Antonescu: Mitingul ACL trebuia să fie cu mii de persoane. În politică n-am auzit de ”greva vorbirii”

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a comentat în termeni ironici mitingul ACL de joi dimineaţă din Piaţa Victoriei, susţinând că la protest ar fi trebuit să participe câteva mii de persoane, nu doar câteva sute, el spunând şi că în politică a auzit de greva foamei, dar nu de ”greva vorbirii”.

Antonescu: Mitingul ACL trebuia să fie cu mii de persoane. În politică n-am auzit de ”greva vorbirii” (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, joi seară, într-o intervenţie la Realitatea TV ce sfaturi le-ar da liderilor ACL pentru a folosi politic gestul Guvernului Ponta de a emite ordonanţa care permite migraţia politică a aleşilor locali.

”Nu aş vrea să intru în vreo polemică, nici nu am dat curs unei posibile polemici acum vreo două săptămâni, dar aş spune fără niciun fel de ironie că pentru opoziţie e important aşa: când eşti un partid cu peste 50 de vicepreşedinţi, nu faci manifestaţii în stradă cu câteva sute de oameni. Îi bagi într-o aulă. Ieşi în stradă, aduci câteva mii. Dacă faci o manifestaţie de protest înseamnă că vrei să spui ceva, şi atunci spui. Că de greva foamei am auzit, de greva vorbirii în politică încă nu. Dincolo de ceea ce poate părea o ironie, foarte sincer cred că e un moment foarte bun şi pentru Klaus Iohannis , principalul contracandidat disident al domnului Ponta, şi pentru opoziţie, de a profita şi de a lărgi această breşă, în spiritul în care spuneam. Asta e tema din acest moment, dacă Ponta câştigă prezidenţialele PSD din 2014 este stăpân peste România, cu resurse mai puternice şi cu energii negative şi mai puternice”, a spus Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a criticat emiterea de către Guvern a ordonanţei care permite migraţia primarilor.

”Această ordonanţă e o greşeală uriaşă a domnului Ponta. A început să facă nişte greşeli foarte mari, una este menţinerea chiar inexplicabilă a domnului Palada în funcţia de purtător de cuvânt (...) iar această ordonanţă este o greşeală uriaşă. De ce? Pentru că domnul Ponta, având în vedere maşinăria organizatorică, mediatică şi suportul de altă natură, mai puţin văzută, de care totuşi beneficiază, în raport cu contracandidaţii săi la preşedinţie din toamna acestui an, nu poate pierde, sau nu putea pierde decât într-un singur fel: generând în societatea românească sentimentul că se întoarce PSD de până în 2004. Chestiunea asta nu o puteau face contracandidaţii săi, nu puteau ei convinge o majoritate a românilor, o putea face doar domnul Ponta”, a susţinut Antonescu.

Fostul lider al PNL a mai afirmat că, ”printr-un act politic precum această ordonanţă, Ponta a luat-o pe calea pe care într-adevăr, chiar cu contracandidaţii actuali, poate pierde Preşedinţia României în această toamnă”.

În plus, el a spus că ordonanţa de urgenţă este nu doar ”o greşeală neforţată, ci şi inutilă”.

Liderii ACL au organizat joi dimineaţă un miting în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de adoptarea OUG privind migraţia aleşilor locali, la care au participat lideri ai PNL şi PDL şi aproximativ 400 de persoane. Între lideri s-au numărat preşedintele PNL, Klaus Iohannis, preşedintele PDL, Vasile Blaga , prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu , primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman .

Crin Antonescu nu a participat la mitingul ACL.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...