Antonescu: Unde se retrage Ponta? La Cotroceni, ca preşedinte, nu ca portar

Antonescu: Unde se retrage Ponta? La Cotroceni, ca preşedinte, nu ca portar

Principalele declaraţii ale liderului PNL:

Despre posibila candidatură la prezidenţiale a lui Victor Ponta:

Eu am protestat împotriva unui mod de comunicare de prost gust, de care nu e de vină, în niciun caz, domnul Ponta, ci aceia care comentează folosind termenul “umanizare”. Nu sunt adeptul acestui gen de comunicare, ci sunt împotriva acestui mod de a simula comunicarea. Am respect pentru familia fiecăruia dintre competitori. Am pledat pentru a lăsa în pace familiile fiecăruia.

 Nu mai avem pe ce să dăm bătălia cu Traian Băsescu. Când a fost vorba de pactul de coabitare, tonul declaraţiilor era acelaşi. Ştiţi cine se ocupa cu guvernarea şi zicea să mai lăsăm scandalul ăsta? La Congresul PSD, în 2013, relaţiile erau deja uşor tensionate şi, acolo, domnul Ponta care a vorbit înaintea mea a spus că “Jos Băsescu!” nu poate fi un program. Încă de pe atunci ni se explica faptul că trebuie să ne dedicăm bunei guvernări. Eu şi PNL am încercat să luptăm cu Băsescu, atâta vreme cât aveam pentru ce să ne luptăm.

Eu aveam un ton mai ridicat, cu atât mai ridicat cu cât Băsescu avea mai multă putere. Cu cât are mai puţină putere, scade şi tonul meu. E evident că Traian Băsescu are mai puţină putere decât avea până la faimosul Guvern Ponta I. 

Refuz să răspund de ce nu mi-am făcut datoria să îl înjur pe Băsescu dimineaţa, la prânz şi seara. Eu sunt rău. Am tranşat-o pe asta.

Dragnea explica mai popular cum tu, dezgustat de cât ai suferit în viaţa politică, te retragi în demnitate. Ei ne explică faptul că se retrage la Cotroceni. Unde se retrage Ponta? La Cotroceni. Ca preşedinte, nu ca traducător, ca portar.

Despre pactul de coabitare:

Am denunţat acest lucru de la început şi nu m-am răzgândit absolut deloc în legătură cu semnificaţia acelui act jenant. Dacă aveţi, şi aveţi sensul cuvântului “a gira”, veţi vedea că nu aveţi cum să giraţi ceva fizic. Faptul că nu am rupt atunci USL este dovada faptului că m-am răzgândit? Asupra unui lucru pe care l-am spus, ce înseamnă acel pact, niciodată nu am spus altceva. Am comunicat o decizie luată de partid în cazul ruperii USL. Tot acest lanţ de chestiuni debitate mincinos pe seama mea sau pe seama PNL se spun aproape în fiecare emisiune.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”