Aproape NEVEROSIMIL/Alina Bica DECLARĂ că îl INFORMA pe Coldea, la CEREREA lui, înaintea fiecărui termen din procesul lui Tender

Aproape NEVEROSIMIL/Alina Bica DECLARĂ că îl INFORMA pe Coldea, la CEREREA lui, înaintea fiecărui termen din procesul lui Tender

Chiar dacă va trebui să ne cerem anticipat scuze că folosim drept sursă Antena3, dacă Alina Bica nu infirmă autenticitatea declaraţiilor, avem de-a face cu ceva ce pare aproape neverosimil. Iar Alina Bica mai spune odată ce a spus şi în instanţă. Că generalul Coldea era, practic, informatorul lui Tender în dosarul CAROM. Dosar în care, în cele din urmă, cel mai bogat român în viaţă a fost condamnat 11 ani. Însă sentinţa nu este definitivă.

 Antena 3 a prezentat miercuri seara un interviu realizat de Adina Anghelescu cu Alina Bica, arestată într-un dosar în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte.

Invitată în emisiune, Adina Anghelescu a precizat că interviul a fost posibil prin intermediul avocatului fostei şefe a DIICOT.

Iată răspunsurile Alinei Bica la următoarele întrebări:

1. Când au avut loc întâlnirile dumneavoastră cu prim-adjunctul Florian Coldea?

Alina Bica: După numirea mea în funcţie au fost întâlniri legate de subiectul Tender, începând cu iulie 2013. Erau întâlniri instituţionale. Discuţiile erau lunare, atunci când era termen de judecată în dosarul RAFO-CAROM.

2. Când i-aţi dat lui Coldea notele de informare pe acest subiect? Ce scriaţi în ele şi cum le-aţi transmis la SRI?

Alina Bica: La el în birou, îi scriam pe coli A4 părerea mea juridică. Le-am lăsat la domnul Coldea în birou de fiecare dată.

3. În perioada în care aţi făcut ancheta în dosarul RAFO, aţi primit ameninţări şi aţi primit interdicţie. De la cine au fost ameninţările, cui aţi adresat cererea de protecţie?

Alina Bica: Cererea de protecţie a fost adresată Procurorului General. Au încercat să mă scoată de pe stradă, în decor. Când mă duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit şi scos de pe stradă de o altă maşină. Există un proces verbal în acest sens, în dosarul de urmărire penală.

4. În dosarul "Bancherii", cu BRD-ul, cine a făcut presiuni pentru ca Bebe Ionescu să nu fie urmărit penal?

Alina Bica: Când am preluat mandatul la DIICOT, dosarul BRD era în fază finală, procurorul de caz era în faza de emitere a rechizitoriului, iar lucrurile cu dosarul BRD au fost stabilite în mandatul de şef DIICOT al lui Codruţ Olaru.

5. Regretaţi faptul că, atunci când au apărut, cum susţineţi, presiunile în RAFO din partea generalului Coldea, nu aţi anunţat public acest lucru şi nu v-aţi dat demisia?

Alina Bica: Da. Însă vreau să subliniez un lucru: nu aveam cui să spun. Am fost colegă de birou cu Nastasiu şi prietenă cu Angela Ciurea şi ştiam cum se susţine cuplul Kovesi-Coldea şi cum se susţin reciproc în tot ceea ce fac. Dacă era alt şef la DNA, aş fi spus. Şi da, îmi pare rău că nu am spus public ce se întâmplă, dar mi-a fost frică. Dovada, dosarul fabricat cu ANRP-ul. Am solicitat informaţii de la SRI, privindu-i pe Andrici, Vişoiu şi Gheorghe Gabriel în 2013. Nu mi-au dat nimic.

6. Aţi făcut denunţ împotriva generalului Florian Coldea?

Alina Bica: Nu, pentru că nu îl pot proba. Dar tot ce am spus este adevărat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...