Băsescu: Cel mai grav incident de securitate petrecut între NATO și Rusia de 50 de ani

Băsescu: Cel mai grav incident de securitate petrecut între NATO și Rusia de 50 de ani

Doborarea avionului de vanatoare Suhoi-24 al Rusiei, marti dimineata, dupa ce aparatul de zbor a patruns in spatiul aerian al Turciei, reprezinta "cel mai grav incident de securitate care s-a petrecut intre NATO si Federatia Rusa de 50 de ani incoace", a declarat fostul presedinte Traian Basescu la B1 Tv.

Fostul presedinte al Romaniei a mai afirmat ca "Cred ca trebuie sa privim la realitatea geografica. Ca sa treci frontiera siriano-turca este o chestiune de secunde. Asta nu e o scuza ca s-a intrat in spatiul aerian al Turciei".

Traian Basescu a subliniat insa ca "Sper ca NATO si Federatia Rusa sa aiba o abordare tehnica si nu una politica legata de acest incident. Sper din tot sufletul sa existe o analiza tehnica si nu una politica si acest incident extrem de grav sa fie tratat ca o intamplare."

NATO va organiza o "reuniune extraordinara" marti dupa-amiaza la Bruxelles, in urma crizei militare majore izbucnite marti dimineata intre Turcia si Rusia: aviatia turca a doborat un avion de vanatoare rusesc in apropiere de granita turco-siriana. Ulterior, Rusia a anuntat ca avionul ii apartine, insa a sustinut ca nu a violat spatiul aerian turc. Ministerul turc al Apararii sustine insa ca avionul rusesc Suhoi-24 a violat spatiul aerian si ca a fost avertizat de 10 ori, inainte de a fi doborat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!