Băsescu: Coposu a fost un om politic de o "remarcabilă verticalitate morală şi etică"

Băsescu: Coposu a fost un om politic de o "remarcabilă verticalitate morală şi etică"

Liderul ţărănist Corneliu Coposu a fost "un om politic de o "remarcabilă verticalitate morală şi etică", se spune într-un mesaj al preşedintelui Traian Băsescu, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la naşterea fostului fruntaş al PNŢCD.

Corneliu Coposu (Imagine: Mediafax Foto)

"Membru de marca al PNŢCD, Corneliu Coposu a asigurat, în spaţiul dezbaterilor civice şi pe scena politică din ţara noastră, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat şi asumat în planul acţiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale şi solidaritate cu destinul unei Românii pentru a cărei orientare europeană a luptat întreaga viaţă", se spune în mesajul prezidenţial, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele Băsescu consideră că de la Corneliu Coposu s-a învăţat că "fără condamnarea comunismului şi fără asumarea trecutului istoric" România nu poate progresa ca societate şi ţară.

"Corneliu Coposu a susţinut, cu luciditate critică şi responsabilitate civică, aceste principii drept pentru care trebuie să ramâna un model pentru clasa politică românească", se mai spune în mesajul prezidenţial.

Mai multe asociaţii civice, împreună cu PNŢCD au organizat marţi, la o biserică din Capitală, un moment omagial pentru Corneliu Coposu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...