Băsescu, despre Diaconescu: Nu pot să spun că de azi susţin un independent, ar fi caraghios

Băsescu, despre Diaconescu: Nu pot să spun că de azi susţin un independent, ar fi caraghios

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că l-a susţinut pe Cristian Diaconescu atât timp cât a fost candidatul PMP, şi că ar fi "caraghios" să anunţe acum că susţine un independent.

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"A fost Cristi Diaconescu (candidatul PMP, nr), l-am susţinut, atât cât a fost nevoie, cel puţin până a anunţat că va candida independent. Astăzi este Elena Udrea , categoric o voi susţine în campanie, pentru că este candidatul PMP", a spus Băsescu la B1 TV .

Preşedintele a dorit să facă şi o clarificare, precizând că a semnat pentru Cristian Diaconescu atât timp cât a fost propunerea pentru PMP.

"Nu mă pot dezice de PMP, să spun că de astăzi susţin un candidat independent. Ar fi caraghios", a spus şeful statului.

El a adăugat că trebuie văzut şi de ce s-a ajuns aici, pentru că "Diaconescu avea toate datele unui om care, dacă se aşează pe scaunul de la Cotroceni, poate duce lucrurile mai departe".

"A fost un soi de mică revoltă în partid", a comentat şeful statului, menţionând că, dacă Diaconescu s-ar fi dus în şedinţa de partid, ar fi fost o dezbatere corectă.

El a ţinut să precizeze că are un "respect deosebit" pentru Cristian Diaconescu şi a menţionat faptul că acesta a avut o "problemă de conştiinţă", pentru că a avut o discuţie în conducerea PMP, cu membrii acestui partid, care l-au întrebat dacă a fost în "322", iar Diaconescu a spus că nu a fost în lista celor care au semnat pentru prima suspendare din funcţie a preşedintelui, când era în PSD şi că a fost "într-o deplasare".

"Probabil aşa şi-a amintit", a spus Băsescu, precizând că pe site-ul Camerei Deputaţilor sunt documentele şi cu semnăturile pentru suspendare, şi cu votul din Parlament, unde apare şi numele lui Cristian Diaconescu.

Potrivit lui Băsescu, era esenţial ca Diaconescu să se ducă la "Cex"-ul PMP şi să spună de ce a spus că era în deplasare, şi ar fi putut da o explicaţie.

"Nu vreau să merg mai departe. Eu am lucrat bine cu Diaconescu, mărturisesc că uitasem, în capul meu doar suspendarea din 2012, când ştiam că nu a fost acolo, dacă nu a avut forţa să meargă în faţa partidului să se explice, asta e”, a mai spus Băsescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...