Băsescu, despre Diaconescu: Nu pot să spun că de azi susţin un independent, ar fi caraghios

Băsescu, despre Diaconescu: Nu pot să spun că de azi susţin un independent, ar fi caraghios

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că l-a susţinut pe Cristian Diaconescu atât timp cât a fost candidatul PMP, şi că ar fi "caraghios" să anunţe acum că susţine un independent.

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"A fost Cristi Diaconescu (candidatul PMP, nr), l-am susţinut, atât cât a fost nevoie, cel puţin până a anunţat că va candida independent. Astăzi este Elena Udrea, categoric o voi susţine în campanie, pentru că este candidatul PMP", a spus Băsescu la B1 TV.

Preşedintele a dorit să facă şi o clarificare, precizând că a semnat pentru Cristian Diaconescu atât timp cât a fost propunerea pentru PMP.

"Nu mă pot dezice de PMP, să spun că de astăzi susţin un candidat independent. Ar fi caraghios", a spus şeful statului.

El a adăugat că trebuie văzut şi de ce s-a ajuns aici, pentru că "Diaconescu avea toate datele unui om care, dacă se aşează pe scaunul de la Cotroceni, poate duce lucrurile mai departe".

"A fost un soi de mică revoltă în partid", a comentat şeful statului, menţionând că, dacă Diaconescu s-ar fi dus în şedinţa de partid, ar fi fost o dezbatere corectă.

El a ţinut să precizeze că are un "respect deosebit" pentru Cristian Diaconescu şi a menţionat faptul că acesta a avut o "problemă de conştiinţă", pentru că a avut o discuţie în conducerea PMP, cu membrii acestui partid, care l-au întrebat dacă a fost în "322", iar Diaconescu a spus că nu a fost în lista celor care au semnat pentru prima suspendare din funcţie a preşedintelui, când era în PSD şi că a fost "într-o deplasare".

"Probabil aşa şi-a amintit", a spus Băsescu, precizând că pe site-ul Camerei Deputaţilor sunt documentele şi cu semnăturile pentru suspendare, şi cu votul din Parlament, unde apare şi numele lui Cristian Diaconescu.

Potrivit lui Băsescu, era esenţial ca Diaconescu să se ducă la "Cex"-ul PMP şi să spună de ce a spus că era în deplasare, şi ar fi putut da o explicaţie.

"Nu vreau să merg mai departe. Eu am lucrat bine cu Diaconescu, mărturisesc că uitasem, în capul meu doar suspendarea din 2012, când ştiam că nu a fost acolo, dacă nu a avut forţa să meargă în faţa partidului să se explice, asta e”, a mai spus Băsescu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre