Băsescu: Dosarul Microsoft nu pornește de la declarațiile lui Bittner

Băsescu: Dosarul Microsoft nu pornește de la declarațiile lui Bittner

Președintele Traian Băsescu a afirmat vineri că dosarul Microsoft nu a pornit de la declarațiile omului de afaceri Alexandru Bittner, arătând că încă din 2009 structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract.

"Pentru că am văzut aventura 'bittneriană', puternic lansată pe piață și susținută, în opinia mea este o intoxicare. Acest dosar nu pornește de la declarațiile sau spovada lui Bittner despre care nu se face nici o referire aici. Structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract în 2009, iar informațiile au fost transmise și instituțiilor cu responsabilități. (...) A fost extrem de dificil de mers înapoi, la inițierea contractului și până acum. Vă asigur că nimic din ce este în acest dosar nu provine de la Bittner", a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a arătat că din informațiile sale "n-a fost căutat de nimeni Bittner prin Statele Unite".

"Este un lucru pornit din 2009 și s-a ajuns în 2014 la unele clarificări (...) că am vazut tot soiul de abordări de genul: 'a venit', 'le-a pus dosarul', 'n-au ce să facă procurorii'. Cei care spun așa pot fi suspectați că servesc altfel de interese și, să nu se supere pe mine, poate au făcut-o din naivitate", a precizat Băsescu.

Șeful statului a subliniat că munca în dosarul Microsoft a pornit din România.

"A fost muncă pe comisii rogatorii cu alte state, dar a fost muncă pornită din România, în baza unor sesizări ale structurilor cu responsabilități din 2009. Că lucrurile au mers mai repede sau mai încet, este altă treaba, iar cei care au vorbit sunt numai români. Încă n-a vorbit nici un străin pentru DNA", a afirmat Băsescu.

El a mai indicat faptul că în ceea ce privește recuperarea sumelor parte din conturi sunt blocate.

"Vă mai pot da ca un element care nu înseamnă divulgarea conținutului dosarelor, deși am văzut că declarații au apărut în spațiul public, nu știu cine a făcut-o, vă pot spune că în ceea ce privește recuperarea sumelor, parte din conturi sunt blocate în străinătate și parte din oamenii care erau susceptibili a primi bani nu au primit încă nici un ban. Dar declarațiile martorilor sunt declarații de martor și ele nu au fost integral acoperite cu probe în interiorul comisiilor rogatorii", a explicat președintele Băsescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro