Băsescu îi critică pe Cristian Preda, Alina Mungiu pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile în PE

Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, luni, pe Cristian Preda şi pe Alina Mungiu Pippidi pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile pentru Parlamentul European, el afirmând că "nu întotdeauna unde este carte este şi caracter".

Băsescu îi critică pe Cristian Preda, Alina Mungiu pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile în PE (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am văzut cât de jos pot fi oameni care se pretind de dreapta, oameni care au susţinut principii, oameni care m-au susţinut o bună bucată de vreme. Mai puţin doamna Pippidi, când am dat-o afară de pe liste, nu am vrut să o primesc pe listele la europarlamentarele trecute, deci 2009, că pusesem deja trei intelectuali în topul listei", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

El a mai arătat că Pippidi a venit "în stilul comunist, s-a dus la organizaţia de Iaşi, să o voteze să fie pe un loc eligibil la europarlamentare, şi de atunci a devenit un duşman neîmpăcat". "Vroia şi dânsa un loc de europarlamentar, ca şi ceilalţi intelectuali", a mai comentat Băsescu.

El s-a referit şi la europarlamentarul Cristian Preda. "Ce mi-a produs Cristian Preda, cu declaraţia lui «Am folosit PMP-ul doar ca să ajung în PE, dar nu mă interesează PMP» m-a dezgustat profund şi mi-am dat seama ce eroare uriaşă am făcut când am nedreptăţit oameni de partid promovând nişte oameni veniţi din afara partidului şi, spunând eu că pregătirea lor justifică să sară toate treptele. A fost o eroare pe care o recunosc", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că "nu întotdeauna unde este carte este şi caracter". "Eu le recunosc pregătirea, dar caracterul îl lăsăm deoparte", a precizat el.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut