Băsescu îi critică pe Cristian Preda, Alina Mungiu pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile în PE

Preşedintele Traian Băsescu i-a criticat, luni, pe Cristian Preda şi pe Alina Mungiu Pippidi pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile pentru Parlamentul European, el afirmând că "nu întotdeauna unde este carte este şi caracter".

Băsescu îi critică pe Cristian Preda, Alina Mungiu pentru că şi-au dorit doar locuri eligibile în PE (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Am văzut cât de jos pot fi oameni care se pretind de dreapta, oameni care au susţinut principii, oameni care m-au susţinut o bună bucată de vreme. Mai puţin doamna Pippidi, când am dat-o afară de pe liste, nu am vrut să o primesc pe listele la europarlamentarele trecute, deci 2009, că pusesem deja trei intelectuali în topul listei", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

El a mai arătat că Pippidi a venit "în stilul comunist, s-a dus la organizaţia de Iaşi, să o voteze să fie pe un loc eligibil la europarlamentare, şi de atunci a devenit un duşman neîmpăcat". "Vroia şi dânsa un loc de europarlamentar, ca şi ceilalţi intelectuali", a mai comentat Băsescu.

El s-a referit şi la europarlamentarul Cristian Preda. "Ce mi-a produs Cristian Preda, cu declaraţia lui «Am folosit PMP-ul doar ca să ajung în PE, dar nu mă interesează PMP» m-a dezgustat profund şi mi-am dat seama ce eroare uriaşă am făcut când am nedreptăţit oameni de partid promovând nişte oameni veniţi din afara partidului şi, spunând eu că pregătirea lor justifică să sară toate treptele. A fost o eroare pe care o recunosc", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că "nu întotdeauna unde este carte este şi caracter". "Eu le recunosc pregătirea, dar caracterul îl lăsăm deoparte", a precizat el.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic