Băsescu: Nu sunt antirus. Nu pot să mă fac că nu văd realitatea, pentru a nu supăra Moscova. Rusia a ratat o ocazie extraordinară de a avea o relaţie foarte bună cu România

Băsescu: Nu sunt antirus. Nu pot să mă fac că nu văd realitatea, pentru a nu supăra Moscova. Rusia a ratat o ocazie extraordinară de a avea o relaţie foarte bună cu România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este un antirus, dar că nu acceptă a se face că nu vede realitatea, doar pentru a nu supăra Moscova.

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ştiu că îi supără când spun: Marea Neagră, lac rusesc, dar aşa este. Este controlată aproape integral de forţe ruseşti, prin gestionarea de către Moscova a acestor conflicte îngheţate. Eu nu m-aş supăra, în locul lor. Aş recunoaşte că aşa este şi mi-aş vedea de politica pe care o am de făcut", a declarat Traian Băsescu, duminică, la Realitatea TV, referitor la afirmaţiile la adresa sa din partea unor oficiali ruşi care îl catalogau drept "antirus".

Preşedintele a ţinut să precizeze că, în mod real, este departe de a fi un antirus.

"Ce nu pot accepta, să mă fac că nu văd realităţile, numai să nu supăr Moscova. Moscova trebuie să înţeleagă că acum mi se termină mandatul, a ratat o ocazie extraordinară să aibă o relaţie foarte bună cu România, prin preşedinte, dacă ar fi acceptat că ceea ce e adevărat este adevărat", a continuat şeful statului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor