Băsescu, un MÂRLAN

Băsescu, un MÂRLAN

Gest cam deplasat, spre mârlănesc, al fostului președinte.

Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video din 9 septembrie 2009, când discuta pe un ton ridicat cu actuala șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, pe atunci Procuror General al Parchetului ICCJ, cerându-i socoteală pentru dosarele Revoluției și Mineriadei din 1990. Traian Băsescu o întreba pe Kovesi dacă are o soluție pentru dosarul Revoluției. Schimbul de replici a avut loc la Cotroceni în cadrul unei medieri între Asociația 21 Decembrie 1989 și Parchetul ICCJ.

 Traian Băsescu: "Ce se întâmplă cu aceste dosare care s-au predat de la dl. general Dan Voinea? Înțeleg s-a pensionat, a vrut, nu a vrut să mai lucreze, nu mai știu. Dar daţi o speranţă că se va continua ancheta şi va ajunge la un sfarşit.

Laura Codruţa Kovesi: Domnule preşedinte , depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Deci am spus că vom soluţiona cu celeritate pentru că 18 ani nu am avut soluţii. Eu nu pot să vă promit o solutie şi nici nu pot să îndrept ceea ce în 18 ani nu s-a soluționat. Deci o să dăm o soluție cât de repede se poate.

Traian Băsescu (pe un ton ridicat): Doamna procuror general, cred ca ați înțeles foarte bine ce v-am spus. Și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiți cu șeful statului care vă spune așa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveti soluţie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie 1990. Ce vreți să spuneți? Că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva. Nu mă confundaţi cu ziariști".

Curtea Supremă a redeschis, luni, ancheta în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, prin decizia luată judecătorii au decis reînceperea urmăririi penale față de Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și mai mulți ofițeri superiori.

”Vezi între minutele 31.20 la 32.40”, scrie Băsescu, pe Facebook.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”