Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE; eu nu am vorbit propagandistic

Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE; eu nu am vorbit propagandistic

Victor Ponta "a fost ofițer acoperit Serviciului de Informații Externe în perioada 1997 - 2001", a declarat din nou, duminică, președintele Traian Băsescu.

"Ce precizare să fac decât ceea ce am spus? Eu nu am vorbit propagandistic. Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, perioadă în care a servit, în calitate de procuror, Serviciul de Informații Externe (SIE) probabil, protejând oameni asupra cărora SIE avea interese să fie protejați în Parchetul General și a făcut-o în mod neconstituțional, ilegal. După Constituția valabilă în acea perioadă, din 1991, conform articolului 130, un procuror nu putea fi și ofițer al Serviciului de Informații externe", a afirmat președintele.

Întrebat dacă va prezenta dovezi, Traian Băsescu a declarat că nu va face acest lucru. "CCR nu este cel care poate judeca așa ceva. Curtea Constituțională judecă conflicte constituționale între instituții. Ceea ce se poate face este, dacă Victor Ponta modifică Hotărârea de Guvern pe care în înțelegere cu Meleșcanu a dat-o în 2013 și prin care în mod abuziv și contrar legii Serviciului de Informații Externe, a trecut și rezerviștii în categoria celor care nu pot fi deconspirați, unde până atunci erau numai ofițerii activi", a adăugat Băsescu.

"Ponta poate să modifice Hotărârea de Guvern abuzivă pe care a dat-o", a tras concluzia șeful statului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”