Băsescu: Voi semna săptămâna viitoare decretul pentru numirea lui Vâlcov ca ministru al Bugetului

Băsescu: Voi semna săptămâna viitoare decretul pentru numirea lui Vâlcov ca ministru al Bugetului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că săptămâna viitoare va emite decretul de numire în funcţia de ministru al Bugetului pentru Darius Vîlcov, precizând că este obligat de decizia Curţii Constituţionale şi nu are comentarii în cazul persoanei propuse.

Băsescu: Voi semna săptămâna viitoare decretul pentru numirea lui Vâlcov ca ministru al Bugetului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat la B1 Tv cum vede propunerea ca Darius Vâlcov să ocupe poziţia de ministru al Bugetului, pentru care premierul a solicitat aprobarea prin decret al preşedintelui.

El a răspuns că îl ştie pe Vâlcov de când acesta se afla în organizaţia de tineret a PD, când a propus ca acesta şi alţi tineri să candideze în alegeri.

"A fost un primar ales şi reales...în momentul de faţă nu am a face niciun comentariu. Curtea Constituţională mă obligă să emit decretul. Când îl voi emite, probabil luni, undeva săptămâna viitoare", a afirmat Băsescu.

El a menţionat că în cazul ministerului Culturii încă există un ministru în funcţie cu puteri depline, în persoana lui Kelemen Hunor, în cazul căruia nu a emis decretul de eliberare din funcţie, iar în cazul lui Liviu Voinea , actualul ministru al Bugetului, mandatul ca membru în conducerea BNR începe la 1 octombrie.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...