BEC a emis decizii de acceptare a candidaturii la Președinție pentru Ponta, Macovei și Iohannis

BEC a emis decizii de acceptare a candidaturii la Președinție pentru Ponta, Macovei și Iohannis

Biroul Electoral Central (BEC) a emis până în prezent decizii de acceptare a candidaturii la Președinție pentru Victor Ponta, Monica Macovei și Klaus Iohannis, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

"Până în acest moment la Biroul Electoral Central și-au înregistrat candidatura 14 candidați. BEC s-a pronunțat pe trei candidaturi până în acest moment, emițând decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis și Monica Macovei", a spus Muhuleț într-o declarație de presă.

El a afirmat că în cadrul ședinței de miercuri a BEC va începe analiza celorlalte dosare de candidatură depuse marți și luni. "Avem la dispoziție un termen de 48 de ore ca să emitem decizii de acceptare sau respingere a acestor dosare de candidatură, urmând ca după aceea să curgă termenele de depunere de contestații la aceste candidaturi la Curtea Constituțională, soluționarea contestațiilor de către Curtea Constituțională, iar pe 28 să constatăm rămânerea definitivă a candidaturilor", a adăugat Muhuleț.

Candidaturile pentru alegerile prezidențiale pot fi depuse la Biroul Electoral Central (BEC) până marți, ora 24,00.

Primul care și-a înregistrat dosarul la BEC a fost candidatul Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, miercurea trecută. Sâmbătă, la BEC a fost liberalul Klaus Iohannis, care va candida din partea Alianței Creștin Liberale, iar duminică Monica Macovei (independent).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă