BOMBĂ/MIZA Alina Bica se DEVOALEAZĂ: FAPTELE lui Tender se PRESCRIU pe 9 iunie 2015!!!

BOMBĂ/MIZA Alina Bica se DEVOALEAZĂ: FAPTELE lui Tender se PRESCRIU pe 9 iunie 2015!!!

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, cea care a instrumentat dosarul lui Ovidiu Tender, în care acesta este condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare, n-a fost terfelită degeaba. Lucrurile, văzute și prin prisma declarațiilor fostei procuroare, carespunea că generalul Coldea îi spunea să facă ceva să-l salveze pe Tender, încep să se lumineze.

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 16 decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia nefiind definitivă. Primul termen din apel în acest caz a avut termen astăzi, la Curtea de Apel București, dar cauza a fost amânată pe 15 mai 2015.

 Potrivit motivării Tribunalului București, faptele de înșelciune/complicitate la înșelăciune în acest dosar urmează să e prescrie pe 9 iunie 2015.

Cum a  calculat judecătoarea prescrierea faptelor

Judecătoarea Irina Raluca Bădescu,  care l-a condamnat pe Ovidiu Tender, arată că “infracţiunea de inselaciune/complicitate la inselaciune pentru savarsirea careia inculpaţii T.O.L., Iancu Marian Alexandru si Dumitrescu Cicilia au fost trimişi in judecata s-a consumat la data de 11.08.2004, când APAPS a constatat in mod oficial realizarea obligaţiilor investitionale asumate de SC T. SA T. in baza contractului de vânzare-cumpărare acţiuni nr…..2003 (situaţie nereala, după cum se va detalia ulterior), data de la care a început sa curgă termenul de prescriptie speciala al raspunderii penale calculat conform art.155 alin.4 Cod penal cu ref. la art.154 alin.1 lit.d din acelaşi cod (in speţa, 10 ani)."

"In mod normal, termenul de prescriptie urma a se considera împlinit pe data de 11 august 2014, insa la această dată menţionată trebuie să fie adăugată perioada de aproximativ 10 luni în care dosarul cauzei a fost înaintat şi s-a aflat pe rolul Curţii Constituţionale în vederea soluţionării unei excepţii de neconstituţionalitate pentru care s-a dispus sesizarea instanţei de contencios constituţional în vederea soluţionării acesteia (mai exact, 9 luni si 28 de zile), situaţie in care se poate observa cu usurinta ca prescripţia speciala este departe de a se fi împlinit pana la data prezentei."

"Astfel, după cum s-a arătat in partea introductiva, prin decizia penala nr.1028/03.07.2009 pronunțata in dosarul nr.4429/2/2009, Curtea de Apel București – Secția a II-a Penala a dispus in baza art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 sesizarea Curţii Constituționale in vederea soluționării excepțiilor de neconstituționalitate a disp.art.215 alin.5 Cod penal din 1969, art.248/1 prin raportare la art.146 din același Cod si art.7 din Legea nr.39/2003, prin aceeași decizie instanța dispunând totodată suspendarea judecării cauzei (inclusiv recursul vizând contestarea masurilor asiguratorii) pana la soluționarea excepțiilor, conform art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 in vigoare la acea data. Prin decizia nr.383/13.04.2010 pronunțata in dosarul nr.6227/D/2009 de Curtea Constituționala, decizie definitiva si general obligatorie, au fost respinse toate excepțiile de neconstituționalitate ridicate de inculpatul Tender Ovidiu,  dosarul cauzei fiind restituit la Tribunalul B. – Secția I Penala la data de 05.05.2010 ."

"Prin urmare, văzând ca dosarul a fost suspendat in vederea soluţionării exceptiilor de neconstituţionalitate pentru o perioada de 9 luni si 28 zile, interval ce trebuie adaugat la termenul de prescriptie de 10 ani reglementat de legiuitor pentru infracţiunea de inselaciune, se poate lesne observa ca, pana la data prezentei, nu a operat prescripţia speciala a raspunderii penale pentru aceasta infracţiune (termenul urmează a se implini pe data de 9 iunie 2015)."

Trimiși în judecată de Alina Bica

 În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

 Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

4 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

5 Un general american pune capăt speculațiilor privind sistemele de apărare „SF” pentru Ucraina