BOMBĂ/Procurorii ar fi găsit PROBE în cazul lui Ponta la perchezițiile de la cabinetul de avocatură al lui Șova (surse)

BOMBĂ/Procurorii ar fi găsit PROBE în cazul lui Ponta la perchezițiile de la cabinetul de avocatură al lui Șova (surse)

UPDATE/Laura Codruța Kovesi a confirmat în urmă cu câteva minute că la Șova s-au găsit probe care îl incriminează pe Victor Ponta. Laura Codruța Kovesi a declarat: ”Anumite informații, indicii și probe au fost obținute după administrarea unor mijloace probatorii, la sfârșitul lunii aprilie, cu privire la anumite infracțiuni care au fost reținute și de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem, la începutul lunii mai. Deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul în care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței de efectuare în continuare a urmăririi penale”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ar fi găsit probe față de Victor Ponta, respectiv anumite contracte, la perchezițiile din aprilie anul acesta efectuate la cabinetul de avocatură al lui Dan Șova, au declarat vineri pentru AGERPRES surse judiciare. 

Aceleași surse arată că ar fi vorba despre documente care se referă la colaborarea dintre cele două cabinete.

Agendele cu însemnări

 Alte probe importante, care apar și în solicitarea DNA trimisă la Senat, în cazul Șova, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare la locuinţa martorului Cernov Radu-Ştefan au fost ridicate două agende cu însemnări personale ale acestuia în care se fac menţiuni în legătură cu negocierea de către Şova Dan-Coman a contractelor de asistenţă juridică prezentate.

Declaraţia martorului Babov Vladimir este de asemenea în sensul în care Şova Dan-Coman a participat direct la încheierea contractelor de asistenţă juridică.

De altfel, toţi martorii audiaţi din cadrul SCA Şova şi Asociaţii au declarat că Şova Dan-Coman era singurul ca avea rol decident în orice problemă legată de SCA Şova şi Asociaţii şi mai ales în privinţa contractelor de asistenţă juridică ce angajau societatea de avocaţi în relaţia cu clienţii, inclusiv începând cu anul 2009 când acesta era senator.

Din declaraţiile martorilor Ciurcu Simona şi Brîncuş Alin Aurel Niculae persoane angajate în cadrul SCA „Şova şi Asociaţii” a rezultat faptul că în anul 2010 din dispoziţia suspectului Şova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexe energetice.  

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru, conform unui comunicat al DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...