Borbely: UDMR va lansa un document programatic pentru Transilvania, pentru următorii şapte ani

UDMR va lansa, în 15 mai, la Cluj-Napoca, "un document programatic" pentru Transilvania, pentru următorii şapte ani, a declarat, miercuri, vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, care a susţinut că acesta "nu e un program de campanie electorală" al formaţiunii.

Laszlo Borbely (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat presei că în disputele politice de la televiziuni "se discută unu la sută din ceea ce ar trebui să ştie cetăţenii", însă Uniunea şi-a axat campania electorală pentru europarlamentare "pe întâlnirea cu cetăţenii, pe un mesaj pozitiv de informare a lor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi am fost singura formaţiune politică care, la sfârşitul anului 2012, a avut o viziune în ceea ce priveşte perioada 2014-2020 pe zona Transilvaniei. Avem un document predat atunci, avem un alt document pregătit, pe care îl vom lansa în 15 mai, la Cluj-Napoca, un document actualizat cu datele pe care le avem la dispoziţie în urma negocierilor cu UE. Eu nu ştiu dacă mai are o formaţiune politică un asemenea document, care vorbeşte despre programe, despre câţi bani va beneficia fiecare familie din Transilvania. Avem concepţii - cam care ar fi priorităţile, priorităţi pe care, fiind la guvernare acum, le-am discutat şi cu ministrul Afacerilor Europene. Acesta cred că este un mesaj pozitiv, care, sperăm, va mobiliza şi electoratul, pentru că într-adevăr, am văzut, nu e un foarte mare interes în ceea ce priveşte aceste alegeri. E o continuare a acelui document pe care l-am predat şi colegilor de la Ministerul Afacerilor Europene, dar actualizat, deci nu e un program de campanie electorală al UDMR, este un document programatic pe următorii şapte ani", a spus Borbely.

El a arătat că documentul se concentrează pe priorităţi, în concordanţă cu "ceea ce este fezabil".

"Acest document a fost pregătit de economişti şi de cei care sunt implicaţi mai mult în zona asta europeană, va fi un fel de chintesenţă, ca să ştie oamenii foarte concret la ce să se aştepte de la noi, dacă ne votează", a spus Borbely.

El a precizat că între priorităţi se numără "bani mai mulţi pentru mediu", subiect discutat deja cu ministrul Afacerilor Europene şi pentru care se va solicita "probabil" o întâlnire în cadrul coaliţiei, "pentru a discuta aceste cifre", suplimentarea Programului LEADER dedicat comunităţilor mici locale, unde "e loc de mai bine" şi unde se "rezolvă o problemă imensă prin 10-12 milioane de euro".

De asemenea, se vizează reluarea finanţării pentru cardul Kogălniceanu, dedicat IMM-urilor, şi ca în zonele montane să fie incluse "cât mai multe localităţi, în tot Ardealul", întrucât acestea beneficiază de facilităţi în domeniul agriculturii.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios