Cât a costat FARAONEALA lui Ponta

Cât a costat FARAONEALA lui Ponta

FARAONEALA cu cheltuială mare se ţine! PSD a plătit pentru închirierea Arenei Naţionale suma de 219.132,30 RON, la care se adăuga şi consumul de utilităţi.

De ziua lui, pe 20 septembrie 2014, Victor Ponta îşi lansa a treia oară candidatura la prezidenţiale, de data aceasta printr-un spectacol megalomanic organizat de PSD pe Arena Naţională din Bucureşti.

La stadion au fost aduşi atunci zeci de mii de simpatizanţi pentru a participa la eveniment; aparent, unii au fost plătiţi, dar probabil că majoritatea primiseră pur şi simplu sarcină de partid să vină la Bucureşti cu unul din cele 1000 de autocare închiriate (oare?) de PSD. Circuaţia rutieră a fost închisă pe mai multe artere din jurul stadionului iar câteva televiziuni au transmis în direct spectacolul. În tribune, susţinătorii dlui Ponta au primit popcorn – o aluzie plină de trufie la declaraţia la fel de trufaşă a candidatului, că în primul tur n-are altceva de făcut decât să stea la televizor cu o pungă de floricele în timp ce se luptă contracandidaţii lui ca să intre în turul doi.

Au trecut de atunci mai puţin de 3 luni şi viaţa arată acum cu totul altfel pentru Victor Ponta – iar viitorul, chiar mai rău. Dar, despre asta, la timpul potrivit.

Privind la tv lansarea nord-coreeană din septembrie, am vrut să ştiu cât a plătit PSD pentru închirierea stadionului. De aceea, am trimis Primăriei Municipiului Bucureşti o solicitare oficială în acest sens, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, scrie  Vlad Petreanu pe blogul  său.

Cererea a fost formulată astfel:

“Va rugam sa ne comunicati urmatoarele informatii:

1. Numarul si data contractului prin care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea organizarii evenimentului de lansare a candidaturii prentru presedintia Romaniei a presedintelui PSD, dl. Victor Ponta, eveniment care a avut loc in data de 20 septembrie 2014.
2. Numele entitatii juridice care a semnat contractul din partea organizatorului evenimentului si numele si calitatea persoanei care a reprezentat aceasta entitate juridica.
3. Suma totala pentru care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea acestui eveniment cat si termenele de plata si eventualele transe de plata agreate prin contract.”

Am primit răspunsul ieri. PMB a retransmis cererea mea către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care a dat următorul răspuns oficial:

 Se observă că PSD a încheiat contractul de închiriere a Arenei Naţionale cu numai 3 zile înainte de eveniment – ceea ce spune ceva despre relaţiile dintre PSD şi instituţiile statului român.

Preţul închirierii: 219.132,30 RON, TVA inclus, “la care se adaugă consumul de utilităţi”.*

Mie nu mi se pare mult – adică, la suma asta, parcă văd că mâine, poimâine, avem şi prima nuntă de megastar al manelelor organizată pe Arena Naţională.

Cât a costat cu totul acţiunea – cu aducerea atâtor zeci de mii de oameni în Bucureşti plus producţia propriu-zisă a evenimentului – n-avem de unde şti, că acestea nu sunt informaţii publice, ci doar ale PSD. Ce ştim sigur e că a costat mult mai mult decât a făcut, în cele din urmă, conchide  Vlad Petreanu .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…