Cazanciuc, despre afirmațiile președintelui privind ofițerul acoperit: Sunt declarații de campanie

Cazanciuc, despre afirmațiile președintelui privind ofițerul acoperit: Sunt declarații de campanie

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, este de părere că afirmațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora premierul Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001 sunt "declarații de campanie".

"Nu am văzut declarația președintelui, dar nu cred că este rolul Ministerului Justiției să comenteze declarații de campanie electorală, chiar dacă vin de la președintele României. (...) În mod cert sunt declarații de campanie. La ora 6 avem o declarație cu un apel la o campanie riguroasă, pe teme substanțiale, iar la ora 10 avem o altă declarație pe teme ridicole", a spus ministrul, marți, la Parlament, unde participă la conferința "Implicații teoretice și practice în legătură cu aplicarea legii penale mai favorabile".

Potrivit lui Cazanciuc, Ministerul Justiției nu are datoria de a verifica dacă sunt persoane cu dublă calitate în anumite instituții ale statului.

"Nu e treaba Ministerului Justiției să afle dacă sunt sau nu sunt ofițeri acoperiți în anumite instituții, dacă au fost sau n-au fost la un anumit moment. Din câte știu, neavând de-a face cu astfel de lucruri, singura situație de conflict cu legea era atunci când era vorba despre ofițerii care au turnat la Securitate, care au făcut poliție politică. În acea situație, cu siguranță, avem un conflict cu legea. În alte situații nu este treaba ministerului. Sunt alte instituții ale statului", a mai spus Cazanciuc.

Președintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta, candidatul PSD în alegerile prezidențiale, a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997 — 2001, fapt care explică ''propulsarea'' acestuia la Parchetul General.

''Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 — 2001 a fost ofițer acoperit al SIE (...). A fost ofițer SIE, ceea ce explică și propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General'', a afirmat șeful statului, la Realitatea TV.

AGERPRES/ (A — autor: Cătălina Barbu, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc