CCR a respins, miercuri, cinci contestații în cazul candidaturilor la prezidențiale; discutarea altor două a fost amânată

CCR a respins, miercuri, cinci contestații în cazul candidaturilor la prezidențiale; discutarea altor două a fost amânată

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, miercuri, cinci din cele șapte contestații depuse față de candidaturile la alegerile prezidențiale.

În cazul a două contestații, CCR a decis amânarea soluționării deoarece au fost depuse înainte ca Biroul Electoral Central (BEC) să emită decizia cu privire la rămânerea definitivă a candidaturii.

Cele două sesizări vizează candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu și vor fi reluate în discuție după ce BEC comunică decizia.

Trei dintre cele cinci contestații care au fost respinse miercuri vizau candidatura lui Victor Ponta, o sesizare o viza pe Monica Macovei, iar o alta, candidatura lui Klaus Iohannis.

Toate cele șapte contestații de pe agenda de miercuri a CCR au fost formulate de cetățeni simpli.

CCR a respins, marți, trei contestații depuse împotriva lui Victor Ponta și a Monicăi Macovei, iar duminică, două, în cazul liderului PSD.

Președintele Curții, Augustin Zegrean, a susținut că în niciuna dintre aceste contestații nu s-au invocat motive legale care să împiedice candidaturile.

Potrivit reglementărilor în vigoare, contestațiile trebuie soluționate de Curte în două zile de la înregistrarea lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

3 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?