CCR dezbate alte 9 cereri de anulare a primului tur al alegerilor, printre care și a Monicăi Macovei

Curtea Constituțională a României (CCR) dezbate, joi, alte 9 cereri de anulare a primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, printre care și cea formulată de Monica Macovei, candidat independent, potrivit site-ului CCR.

Curtea Constituțională a respins miercuri toate cele 12 cereri depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidențiale.

Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi. Judecătorii CCR au respins 11 contestații ca inadmisibile pentru că numai candidații sau partidele care i-au propus pot să facă sesizare, iar cealaltă, respectiv a candidatului independent Gheorghe Funar, ca neîntemeiată, pentru că motivele invocate nu sunt de natură a determina schimbarea ordinii pe liste.

Înainte de ședința CCR de miercuri, președintele Curții, Augustin Zegrean, a declarat că toate cele 12 contestații depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidențiale sunt pe tema "diaspora", inclusiv cea a candidatului independent la prezidențiale Gheorghe Funar.

Anterior, președintele CCR a explicat că legea prevede că pot face astfel de contestații numai cei care au candidat sau partidele care i-au propus și că alegerile nu pot fi anulate decât în măsura în care se demonstrează că au avut loc fraude care au influențat rezultatul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!