Ce conţine plângerea penală depusă de Firea împotriva lui Băsescu: „Solicit trimiterea în judecată“

Ce conţine plângerea penală depusă de Firea împotriva lui Băsescu: „Solicit trimiterea în judecată“

„Plângere penală împotriva cetăţeanului Băsescu Taian – Preşedintele României, cu reşedinţa provizorie la Palatul Cotroceni, b-dul Geniului nr.1-3, sector 6,  pentru săvârşirea infracţiunilor de: ameninţare prev. şi ped. de art. 206 C.pen, şantaj prev si ped. de art. 207 C.pen, solicitând anchetarea şi trimiterea sa în judecată penală“, se arată în începutul plângerii penale, obţinută de stiripesurse.ro.

Firea continuă plângerea cu prezentarea declaraţiei făcute de preşedintele Traian Băsescu duminică seară.  „În seara zilei 13.04.2014, în cadrul unui interviu acordat la postul de televiziune Realitatea TV, în cadrul emisiunii “Jocuri de putere” realizată de Rareş Bogdan, numitul Băsescu Traian, referindu-se la mine, a declarat: „mai bine ar sta in banca ei şi s-ar ocupa de ce se întamplă pe moşia soţului ei unde este Primar, că s-ar putea să nu-l găsescă într-zi acasă dacă…. Nu-i atentă…. Înţeleg că în Parohia lui se întamplă destule lucruri rele” declaraţie inregistrata la min. 01;47;50 din înregistrarea emisiunii.

„Lui Băsescu îi e frică de comisia Nana“

Firea arată că furia lui Băsescu a pornit de la faptul că ea este membru al comisiei care anchetează terenul cumpărat de fiica preşedintelui de la Nana. „Aceaste afirmaţii au fost făcute în contextul în care, în calitatea mea de senator, am fost numită prin Hotarârea Parlamentului nr.74/din 10 decembrie 2013 privind înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, jud. Călăraţi  ca membră a acestei Comisii având în acelaşi timp şi rolul de comunicator de presă al lucrărilor Comisiei“, mai spune Firea.

Documentul se continuă cu motivele pentru care Firea a depus plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu„În acest context, numitul Băsescu Traian a fost îngrijorat de posibilitatea ca cercetările să vizeze situaţia sa şi a familiei sale. Pentru a mă impiedica în realizarea atribuţiilor mele parlamentare acesta a recurs la transmiterea directă a unei ameninţări realizată prin formularea sus citată. Atât formularea cât şi tonul folosit se concretizează ca fiind o ameninţare directă la adresa mea şi a familiei mele“, se mai arată în documentul citat.

Totodată, Firea îl acuză pe Băsescu de intimidare. „În acelasi timp, afirmaţia este o încercare de constrângere a mea să nu fac  -în inţelesul art. 207 C.pen – ceea ce calitatea mea de Senator şi membru al Comisiei Parlamentare îmi impune, în condiţiile în care aceasta activitate s-ar putea referi la numitul Băsescu Traian sau la familia sa“, mai arată Firea.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Așa o fi?

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!