Ce știe Walter/Bușcă despre SISTEM dacă l-au ASCUNS?

Ce știe Walter/Bușcă despre SISTEM dacă l-au ASCUNS?

Florian Walter, prezentat lumii ca unul dintre cei mai bogați patroni din România, dixcret și foarte generos cu publicitatea pe toate televiziunile, este în realitate Florian Bușcă, un infractor mărunt recrutat încă de pe vremea lui Ceașcă de cei care formează acum SISTEMUL. SISTEMUL l-a folosit pentru a-i produce sume uriașe de bani. Din fotbal, gunoaie și evaziune grosolană. Acest personaj avea monopol pe aeroporturile României! A plătit cu bani grei mari ziariști ai acestei țări. A fost cel care l-a scos din țară pe Necolaiciuc. A pus umărul, din greu, la devalizarea CFR. Prin contracte acordate de nașul său Miron Mitrea. A-i cărui bani, se spune, au fost dați la înmulțit lui Walter/Bușcă.

Scurtă trecere în revistă

Walter/Bușcă ar colabora cu grupuri financiare din Rusia, de filiație kaghebistă, prin paravane din Republica Moldova și, mai nou, din Ungaria. 

Cert este că între colaborii lui Walter-Buscă se află cel puțin trei cetățeni unguri, cu domiciliul în Budapesta, care l-au ajutat să spele banii, spune DIICOT. De asemenea, din rețelele lui Walter fac parte și cetățeni din Republica Moldova, zonă în care a avut afaceri inclusiv cu fostul viceministru Gheorghe Țurcanu (implicat și în scadalul “țarului” CFR Mihail Necolaiciuc, pe care în februarie 2005, l-a scos din țară).

Perchezițiile și fuga/ascunderea lui Walter

Procurorii au descins miercuri la sediile firmelor și ale paravanelor omului de afaceri, ca și la domiciliul acestuia, de unde au ridicat documente. De asemenea, au percheziționat multe alte locații și locuințe ale partenerilor și paravanelor sale - oameni amârâți, care, pentru câteva mii de lei, au acceptat să fie administratori, să ridice bani din conturi pentru a-i da apoi lui Florian Walter. 15 PERSOANE AU FOST REȚINUTE DEJA DUPĂ PERCHEZIȚIILE DE MIERCURI.

Florian Walter/Bușcă SPUNEA, în 2009, că înainte de 1989 vindea butelii pe sub mână, împreună cu Cristi Borcea. Decembrie 1989 l-a prins cu economii de un milion de lei. După 1990, afacerile sale au înflorit, contractele sale cu societăți ale statului aducându-i milioane de dolari sau euro. Averea i-a crescut în special în perioada 2001-2004, când a preluat active de la CFR (din portofoliul Ministerului Transporturilor) și a încheiat contracte de prestări servicii pe câte 10 ani. Ministrul Transporturilor era ruda sa prin nășie, Miron Mitrea. Apoi, afacerile au fost încurajate și fostul ministru liberal Ludovic Orban, ca și de primarii sectoarelor 1 și 5 ai Capitalei și de primarul general Sorin Oprescu, potrivit presei.

 Florian Walter și-a schimbat numele din Bușcă pentru a avea cazier curat, necesar pentru a obține contracte cu instituții ca Aeroportul Otopeni, Tarom, pentru asocierea cu CFR în firma Gevaro sau pentru prestări servicii la bazele americane din România. Numele Bușcă era urmărit penal în dosare de înșelăciuni și cămătărie. Walter este patronul a zeci de firme, între care “ROMPREST”; a fost acționar la echipe de fotbal ca Dinamo, U Cluj, Petrolul Ploiești. Walter este suspectat de săvârșirea unor infracțiuni grave precum spălări de bani, evaziune fiscală, constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit anchetatorilor, Florian Walter și-a construit un imperiu de firme, unele la vedere, altele fantomă, pe trei paliere. Firmele la vedere încheiau contracte cu instituții publice sau societăți cu capital public, încasau banii, care se duceau pe contracte fictive încheiate cu firmele fantomă.

După ce banii ajungeau la firmele fantomă, erau scoși din bancă de administrator de paie, care erau însoțiți de oamenii de încredere ai lui Walter. Administratorii de paie își rețineau un commision mic, iar restul de bani îi înmânau omului lui Walter. Ulterior, toți banii ajungeau la Walter, care îi băga în alte firme, care încheiau contracte cu firme din afara țării, controlate tot de Walter și așa reușea să-și scoată parte din avere în afara țării.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

4 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”